Emma Kari (vihr): Hyvinvointivaltion tulevaisuus on vaakalaudalla

4

Kansanedustaja Emma Kari (vihr) ottaa Facebook-sivullaan kantaa sote-uudistukseen ja etenkin kokoomuksen rooliin asiassa. Kari kirjoittaa:

”Kokoomus ei kuuntele ketään, ei terveydenhuollon asiantuntijoita, ei perustuslain asiantuntijoita eikä virkavastuussa lakia valmistelevia virkamiehiä”. Näin kuvattiin pääministeripuolue keskustasta kokoomuksen asennetta soten uudistamiseen. Kaikille on kuitenkin varmasti tullut selväksi, että kyllä kokoomus tiettyjä tahoja kuuntelee. Nämä tahot ovat Attendo, Mehiläinen ja Terveystalo.

Kokoomuksen vastuuttomuus sai keskustan ja kokoomuksen välit niin tulehtuneiksi, että Sipilä oli uutisten mukaan jo pyytänyt Sdp:n kokoomuksen tilalle hallitukseen. Nyt kuitenkin Sipilä ja Orpo ovat kertoneet päässeensä sopuun ja sote-uudistuksen valinnanvapaus tuodaan eduskuntaryhmille huomenna. Kysymys kuitenkin on, millainen sopu on, jos asiantuntijoita ei ole kuunneltu?

Hyvinvointivaltion tulevaisuus on vaakalaudalla sen takia, että kokoomus on halunnut kautta matkan pakkomielteisesti lisätä Attendon, Mehiläisen ja Terveystalon osuutta julkisissa terveyspalveluissa. Näiden yritysten etua on ajettu hyvinvointivaltion tulevaisuudesta tai perustuslaista välittämättä.

Sitä, mikä on kerran rikottu, ei ehkä saada enää korjattua. Asiantuntijoiden varoituksia on kuunneltava ja rakennettava malli, jolla saavutetaan uudistuksen alkuperäiset tavoitteet, jotka ovat päässeet hallitukselta unohtumaan. Tavoitteena on oltava terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen, kustannusten hillintä ja toimivat hoivaketjut.

Tässä on kyse isosta ja tärkeästä asiasta. Tässä on kyse hyvinvointivaltion tulevaisuudesta.

Lähde: Facebook

4 KOMMENTIT

  1. Katoppas vaan, jotain järkevää tuokin osaa sanoa.
    Tosiasia mitä se EI tajua on se että matutus tuhoaa hyvinvointivaltion!

  2. Hyvinvointivaltio vetää joka tapauksessa viimeisiään. Joko hyvinvointivaltio, tai monikulttuurivaltio, molempia ei saa. Kaikki muut puolueet ovat valinneet monikulttuurin paitsi perussuomalaiset.

    Se on joko tai, monikulttuurista hyvinvointivaltiota ei ole maapallolla eikä tule, joten mitä tuo akka itkee? Hän on valintansa tehnyt, kun ei suomalaisten kansallisvaltio kelpaa. Tämä valtio on suomalaisille työteliäille ihmisille räätälöity lainsäädäntöjä myöten, joten suunnitellessa ei otettu varmaankaan huomioon, että tänne otetaan kaikki Lähi-Idän pummit, jotka sieltä lentävällä matolla tänne ilmaantuvat.

    Terveydenhuolto ja kaikki muukin tullaan ajamaan alas varojen puutteessa, on vain ajan kysymys miten ja missä järjestyksessä palveluita lakkautetaan ja muutetaan maksullisiksi. Varallisuutemme ei tule missään nimessä riittämään kehitysmaiden väestön elättämiseen omassa, todella kalliissa maassamme, joten kannattaa alkaa totuttelemaan elintason ja palveluiden alasajoon.

  3. Entinen hyvinvointivaltio on 10 vuoden sisällä pahoinvointivaltio jossa köyhemmällä kansanosalla on sama kohtalo kuin esim. USA:n ”unelmassa”. Jo nyt on ajattelua että kaikilla on sama mahdollisuus menestyä joka on aivan paska puhetta vaikka kouluttautumisen osalata. Tästä seuraa se että yhteikunta muuttuu rikollisemmaksi ja myös rikkaat saavat tuntea sen nahoissaan. Mutta onhan jo merkkejä myös suomessa että poliisin militarisointi ja kovemmat otteet on hyvässä vauhdissa amerikan malliin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.