Japanin viennin ylijäämä kasvoi lähes 40% vuoden takaisesta – Vienti kasvoi kymmenettä kuukautta peräkkäin

0

Japanin hallitus on kertonut mainioista talousluvuista jotka ylittivät jopa markkinoiden odotukset. Maailman kolmanneksi suurin talous kasvatti vientiylijäämäänsä 40% vuoden takaisesta 670,2 miljardiin jeniin (n. 5,9 miljardia dollaria). Kasvua on tarkemmin sanottuna tapahtunut noin 37,7 prosenttia. Vienti kasvoi kymmenettä kuukautta yhtäjaksoisesti.

Eniten lukua nostaneet tuotteet ovat perinteisiä Japanin vahvoja alueita, autot ja teknologia, mutta merkittävää kasvua on tapahtunut myöskin kemian teollisuuden viennissä. Myöskin tuonti kasvoi 12%, joka selittyy maan kasvaneilla vaatimuksilla raakaöljyä ja hiiltä kohtaan.

Poliittisesti herkkä Japanin vientiteollisuus U.S.A:n suuntaan kasvoi myöskin 5,1% ja kolmatta kuukautta peräkkäin. Erityisesti ovat lisääntyneet lääkkeiden, mikrosiruteollisuuden ja autojen vienti maahan. Myöskin vienti EU-alueelle näki ensimmäisen ylijäämäisen kuukautensa tämän syksyn aikana ja Kiinan vienti kavensi alijäämäänsä lähes puolella.

Lähde: AFP

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.