Mediaan uskotaan vielä vähemmän kuin Trumpiin? – 46% äänestäneistä uskoo median sepittävän juttuja Trumpista

1

POLITICO/Morning Consult:n tekemän kyselyn mukaan 46% Yhdysvaltain presidentinvaaleissa äänestäneistä uskoo median keksivän juttuja päästään näiden kirjoittaessa presidentistä. Luottamus mediaan ei siis ole kovinkaan hyvällä tolalla maassa joka on viime aikoina ollut useassakin asiassa syvästi jakaantunut. Vain 37% uskoo että media kirjoittaa faktaperusteisia juttuja presidentistä ja 17% ei osaa sanoa.

Luku on vielä radikaalimpi republikaanien keskuudessa, sillä Trumpin puolueen joukossa 76% äänestäneistä uskoo median sepittävän satuja kirjoittaessaan hänestä. Demokraatti-äänestäjien joukossa luku on 20%, eli yksi viidestä.

Esimerkiksi viime viikolla presidentti Trump syytti NBC News-uutiskanavaa väärästä uutisoinnista, näiden rummuttaessa tietoa jonka mukaan maan ulkoministeri Rex Tillerson olisi haukkunut presidenttiä idiootiksi ja uhannut erota tehtävästään. Tillerson kiistää eroamisaikeet jyrkästi mutta ei ole vielä selvästi kiistänyt haukkuneensa presidenttiä idiootiksi.

Trump on radiohaastattelussa kertonut yllättyneensä siitä, miten media presidenttiä kohtelee.

-”En olisi uskonut että media osaa olla niin epärehellinen. Ajattelin että media rauhoittuisi ja muuttuisivat rehellisemmäksi kun voitan vaalit, mutta heistä on tullut täysin hulluja. CNN on vitsi, NBC on totaalinen vitsi… Katsokaa mitä he julkaisevat. Mikään mitä he julkaisevat ei koske vähääkään sitä mitä minä todella teen. Mmedia on täysin valheellinen ja suoraan sanottuna, en ole koskaan nähnyt mitään tällaista.”

Trumpin kannausluvuissa on viime aikoina ollut havaittavissa hienoista nousua. 44% kansasta näkee hänen hoitaneen tehtävänsä hyvin, kasvua 2% edellisestä kyselystä ja 51% näkee hänen suoriutuneen niistä huonosti, laskua 2% edellisestä kyselystä.

Lähde: politico.com

1 KOMMENTTI

  1. Kuten ennenkin, kun antaa vähän ajan kulua niin kaikki palaa ennalleen. Enää eivät mielensä pahoittaneet tai -menettäneet riehu kaduilla Trumpi valinnan vuoksi. Maan talous kasvaa kohisten ja uusia työpaikkoja tulee kuin sieniä sateella. Mediakin on lakannut mustamaalaamasta Trumpia. Eli siis, kaikki kunnossa.

    Nyt sitten seuraavat kolme vuotta näyttävät miten neekerit suhtautuvat asiaan. Aloittavatko työt autotehtaissa ja prosesoritehtaissa sekä muissa tuotantolaitoksissa kuten Nike, vai jäävätkö kotiin marmattamaan kovaa kohtaloaan ja käyttämään huumeita. Tilanne on täysin niistä itsestä kiinni.

    Ja Meksikon rajaakin rakennetaan hyvää vauhtia. Sen vuoksi huumeiden salakuljetus maahan vaikeutuu ja luvattomasti maassa oleskelevat voidaan napata ja siirtää takaisin Meksikon puolelle. Tässä on ollut hyvää aikaa rekisteröityä Amerikan yhdysvaltain kansalaiseksi/veronmaksajaksi. Mutta jos haluaa elää yhteiskunnan loisena, on edessä karkoitus.

    Eli, kaikki näyttää Amerikan yhdysvalloissa hyvältä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.