Tiesitkö että vähemmistön edustaja ei YLE:n mukaan voi syyllistyä vihapuheeseen?

10
YLE:n nettisivuilta löytyy ”Tunnetko sananvapauden rajat” niminen testi jonka ”oikeat” vastaukset vaikuttavat varsin arveluttavilta.

Sen mukaan esimerkiksi Somali joka ”kertoo vaimon hakkaamisen olevan suomalaisilla geeneissä”, ei syyllisty vihapuheeseen, mutta kantasuomalainen joka toteaa ”ryöstelyn ja muun rikollisuuden olevan somaleilla veressä”, syyllistyy vihapuheeseen ja tuomittavaan rikokseen.

Kuvakaappaus YLE:n testistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, ettei valkoihoisella suomalaisella ole minkäänlaista oikeudellista suojaa häntä tai edustamaansa ryhmää kohtaan kohdistettua vihapuhetta vastaan.

Todellisuus lienee kuitenkin eri, sillä jopa perustuslakimme sanoo yksiselitteisesti seuraavaa: ”Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”.

Lähde:: Finlex , YLE

Mainos

10 KOMMENTIT

 1. Ei hätää, 30 vuotta eteenpäin ja me suomalaiset olemme VÄHEMMISTÖ omassa maassamme ja meitä ei saa syrjiä….
  Ai niin, sittenhän onkin sharia voimassa ja me olemme saastaa mikä pitää hävittää.

 2. Valkoinen heterogeeninen on maailmassa häviävät vähemmistö. Meillä, jos keillä olisi oikeus puhua ihan mitä haluamme

 3. Mitä jos sanoo että en halua ainuttakaan neekeriä Suomeen, onko se vihapuhetta?
  Tai että inhoan neekereitä?
  Suvakilta voi sitten kysyä ketä luulet minun tarkoittavan. Jos hän sitten vaikka osoittaa esim jotakuta somalia, HÄN on se RASISTI!
  MÄÄRITTELI SOMALIN NEEKERIKSI.

 4. ”Vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjautuu suvaitsemattomuuteen.

  Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansallismielisyyttä kuin vähemmistöjen, siirtolaisten ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan.”

  Tuossa määritelmässä vain vähemmistöä kohtaan voi olla vihapuhetta. Enemmistöä vastaan ei voi olla määritelmän mukaan vihapuhetta. Ajatuspoliisit ovat varmaan olleet humalassa tuota kirjoittaessaan.

  Demokratia on nykyisin enemmistön valtaa vähemmistöjen ehdoilla?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.