Vastarintaliikkeen mielenosoitus lauantaina Tampereella – Luvassa kaksi vastamielenosoitusta ja mittavat poliisin valmistelut

4

Pohjoismainen vastarintaliike järjestää lauantaina mielenosoituksen. ”Mielenosoitus sananvapauden puolesta”-nimellä kulkeva tapahtuma alkaa klo 12:00 Tampereen keskustassa sijaitsevalta Laukon torilta ja päättyy marssin sekä puheiden jälkeen noin kello 15:00.

Vastarintaliike on julkaissut omilla sivuillaan tiedotteen, jossa ohjeistetaan osallistujia esimerkiksi käytöksen, pukeutumisen ja tunnusten suhteen.

”Toivomme jokaiselta osallistujalta siistejä vaatteita ja hyvää käytöstä. Naamioituminen esimerkiksi kommandopipolla tai vastaavalla on kiellettyä! Myöskään esimerkiksi pelkkiin verkkareihin pukeutuminen ei ole suositeltavaa eikä tyylikästä. Tahdomme, että jokainen osallistuja osallistuu myös marssin aikana huudettaviin iskulauseisiin, joihin saatte ohjeistukset marssin alussa. Humalassa paikalle tuleminen sekä alkoholijuomien nauttiminen tapahtuman aikana on kiellettyä. Myös tupakan polttaminen marssin sekä puheiden aikana on kiellettyä. Vettä kannattaa ottaa mukaan.”

Tämän lisäksi liikkeen tiedotteessa mainitaan erikseen, ettei omia lippuja tai banderolleja sallita tapahtumassa.

” Vaatteissa olevat järjestölliset tunnukset ovat sallittuja. Ainakin katupartiojärjestö Soldiers of Odin on ilmoittanut tulevansa paikalle.”

Tapahtuma on poliisin tietojen mukaan poikinut kaksi vastamielenosoitusta

Myöskin Vastarintaliikettä vastustavat tahot ovat havahtuneet lauantaita varten ja järjestävät virallisten tietojen mukan kaksi vastamielenosoitusta samana päivänä Tampereen keskustan alueella. Antifasistinen Varis-verkosto markkinoi tapahtumaansa seuraavasti:

”Koko Tampere vihaa natseja” -tapahtuman taustalla on yhteenliittymä tamperelaisia yksityishenkilöitä, järjestöväkeä ja muita toimijoita. Täyttäkäämme Tampereen kadut fasisminvastaisilla iskulauseilla, kylteillä ja banderolleilla. Levitä tietoa mielenosoituksesta ja tule paikalle yksin tai ystäviesi kanssa. Tapahtuma on luonteeltaan rauhanomainen.”

Varisverkoston tapahtumasta ei ollut ainakaan näiden omilla netti-sivuilla saatavilla tarkkaa alkamisaikaa.

Nykysuomi soitti Tampereen poliisille ja kysyi viikonlopun mielenosoituksista ja poliisin järjestelyistä, oletusarvoisesti vilkkaan viikonlopun kohdalla.

Ylikomisario Harri Nojonen kertoo vastamielenosoituksien ilmoitetuiksi paikoiksi Keskustorin ja Sorin aukion, molemmat kaupungin keskustassa. Hänen mukaansa molemmat vastamielenosoitukset ovat erillisten yhdistysten järjestämiä. Toisen järjestäjäksi on Nojosen mukaan ilmoittautunut ”Tampere ilman natseja” – ryhmittyä. Facebookin mukaan kyseessä on samainen ”Koko Tampere vihaa natseja”-tapahtuma, jota Varisverkosto markkinoi omilla sivuillaan.

Toisen, Nojosen mukaan nimeltään ”Antifasistinen mielenosoitus vastarintaliikettä vastaan”, tapahtuman järjestäjää kysyttäessä jäimme ilman vastausta. Nykysuomen aiemman uutisen mukaan kyseessä on kaikkea muuta kuin ”rauhanomainen” vastamielenosoitus. Seuraavassa lainaus tapahtumaa koolle kutsuvalta nettisivulta:

-”Torjukaamme natsimarssi sorrettujen ylivoimalla. Hylätkää illuusiot ja valmistautukaa taisteluun, joka saa PVL:n toivomaan, ettei se olisi ikinä astunutkaan Tampereelle ja porvarit toivomaan etteivät he olisi ikinä natseja tänne päästäneet. Ei anneta natseille rauhaa, tukahdutetaan heidän toimintansa, savustetaan heidät ulos koloistaan, ja rangaistaan heitä säälimättä. Kootkaa rivit ja tuhotkaa fasistit!

Poliisi valmistautuu viikonloppuun 

Ylikomisario Nojonen kertoo Nykysuomelle poliisin valmistautumisesta mielenosoituksiin. Hänen mukaansa erityinen arvo on ollut tapahtumien järjestäjien kanssa etukäteen käydyillä neuvotteluilla, joissa jokaista on ”informoitu tavoista ja säännöistä”. Kuitenkaan pelkästään neuvotteluihin ei Tampereen poliisi uskalla luottaa, vaan viikonloppuun on lisätty myöskin henkilöstöä.

-”Olemme irroittaneet asiaa hoitamaan aivan oman ryhmän Tampereen poliisista. Tämän lisäksi eri puolilta Suomea on tulossa 200 poliisi varmistamaan että asiat sujuvat toivotunlaisesti.”

Nojosen mukaan ryhmien väliset jännitteet väistämättä aiheuttavatsen, että lisävoimia tarvitaan. Hänen mukaansa erityinen motiivi Vastarintaliikkeen mielenosoituksen järjestämiselle löytyy lähestyvästä vastarintaliikkeen kielto-oikeudenkäynnistä. Nykysuomi kirjoitti aiheesta noin viikko sitten. Lue koko artikkeli Täältä.

Lähde: Vastarinta.com , facebook , Varisverkosto

 

 

4 KOMMENTIT

  1. Taas on Tampereen leipomoiden viikonloppu turvattu kun munkisyöjät ympäri maata kokoontuvat Tampereelle. Mutta sen sijaan että ne keskittyisivät niihin tahoihin jotka niitä ongelmia aiheuttavat, keskittyvät ne todennäköisesti ruotsalaisten kolleegojensa tapaan siihen tahoon joka ei aiheuta ongelmaa. Saas nähdä onko edessä jälleen syytteitä ”väkivaltaisesta rynnäköstä”?

    Mielenosoitus on mielenosoitus. Nuo kaksi muuta ilmoitettua tapahtumaa ovat jotain ihan muuta kuin mielenosoituksia. Ja kun lukee noiden alämänhallintansa menettäneiden ihmisten lauseita ”porvareista ja natseista” niin ne eivät taida ymärtää miten Taistolaisilta niiden agenda kuulostaa. Ihan kuin kukaan ei olisi ottanut opiksen kommunismista tai sen seurauksista.

    Meille aina toitotetaan että ympäristö muokkaa ihmistä, mutta totuus on että:”Ihminen muokkaa ympäristönsä haluamakseen”.

  2. Kummaa porukkaa tosiaan… Taistelevat EU-imperialismin ja ylikansallisen orjuuden puolesta ja haluavat rakentaa unelmanaan varhaiskeskiaikaisen feodalistista diktatuuria ihannoivan kulttuurin kansoittaman ihmisoikeusutopian.

  3. Heh heh. Hyödylliset idiootit eli fasistista diktatuuria kannattavat vastamielenosoittajat sekä heidän puolellaan seisovat hölmöläispoliisit tulevat Tampereelle nolaamaan itsensä. Me hävetään teitä..

  4. Vastamielenosoitus sananvapauden puolesta järjestettävälle mielenoisoitukselle on mielenosoitus sananvapautta vastaan. Viimekerralla antifantit huusivat HELLsingissä terrorismin puolesta -kun mitään sanomaa ei ole on ainut vaihtoehto erimieltä olevien häiriköinti.

    -Lauantaina nähdään Tampereella!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.