Ympäristöministeriö tilasi Itämeren tilaa koskevan selvityksen samalta yritykseltä joka ”korjasi” Littoistenjärven

Ympäristöministeriö teettää selvityksen Itämeren sisäisistä ravinnevarastoista ja niiden vaikutuksista rehevöitymiseen. Selvityksessä tarkastellaan myös kunnostusmenetelmiä ja keinoja sisäisten ravinnevarastojen rehevöittävän vaikutuksen vähentämiseksi. Selvitys sisältää tiekartan jatkotoimille Itämeren tilan parantamiseksi.

Sisäisillä ravinnevarastoilla tarkoitetaan mereen joutuneita ravinteita, jotka liiallisen kuormituksen ja merenpohjan hapettomuuden vuoksi eivät sitoudu pohjasedimenttiin vaan rehevöittävät merta.

Selvitys auttaa toteuttamaan Suomen merenhoitosuunnitelman toimenpideohjelmaa, jonka tavoite on Itämeren hyvä tila vuoteen 2020 mennessä. Uusia keinoja rehevöitymisen hillitsemiseksi tarvitaan, koska ilmaston lämpeneminen ja sadeolojen muuttuminen vaikeuttavat tavoitteen saavuttamista.

Selvitys tuottaa tietoa erityisesti päätöksentekijöille ja kunnostustoimien toteuttajille.

Selvityksen tekee Vahanen Environment Oy. Lisäksi Centrum Balticumin asiantuntijat tarkastelevat kunnostusmenetelmien käyttöönottamiseen vaikuttavia politiikkoja, lainsäädäntöä, kansainvälisiä sopimuksia ja institutionaalisia kysymyksiä.

Viimeksi eilen Nykysuomi kirjoitti Littoistenjärven tilanteesta Eviran epäonnistuttua selvityksissään järven haukia vaivaavien oireiden alkuperästä.

Lähde: Ympäristöministeriö

One thought on “Ympäristöministeriö tilasi Itämeren tilaa koskevan selvityksen samalta yritykseltä joka ”korjasi” Littoistenjärven

  • 19.10.2017 at 12:41
    Permalink

    Mainitsen tämä vielä kerran: Teruo Higan kehittämä EM (Efective mikro-organism) on aine jota voi valmistaa itse ja jolla pystyään yhdessä vuodessa korjamaan järvien ja merien tila, jos halutaan.

    Aineen valistamiseen tarvitaan sokeriruoko melassia (ei juurikas koska se sisältää kloori) sekä kaivovettä (siis ilman klooria) ja sen jälkeen sitä valmistetaan kuin olutta. Esim. kuution pöntöstä voidaan ottaa 30 litraa vierrettä ja laittaa seuraavaan kuuton pönttöön, jonne tulee myös 30kg melassia energiaksi. Näin ”monistamalla” saadaan seitsemän vuorokauden välein ainetta joka normaalisti laimennetaan 1/15 osaan. Ja jos siis meillä on tonnin verran melassia sekä bikrobikanta ensimmäisen kuution valmistamiseen, ovat kustannukset 1500 euroa. Sillä saamme 100% mikrobia 36 kuutiometriä. Ja se vastaa laimennettuna 240 kuutiometrin liuosta. Litrahinnaksi tulee silloin 6,25c/litra.

    Kun tämä liuos lasketaan jokaisen mereen laskevan joen/vesistön yläjuoksulta sen jälkeen kun vedet ovat keväällä lämmenneet, virtaavat ne läpi jokien ja järvien puhdistaen sekä vesistöt että vesistöjen pohjat. Mikrobi alkaa lisääntyä heti kun se löytää itselleen sopivaa ravintoa ja se mahdollistaa mm. planktonien monituhatkertaistumisen (Kangasalan kirkkojärvi). Se myös lisää vesistöjen happitasapainoa joka osaltaan auttaa vesien puhdistumiseen.

    Kun sitten tietyn ajan kuluessa mikrobit virtaavat meriin asti, on kanta jo niin suuri ja vahva, että se puhdistaa meriämme pohjasedimenttejä myöten. Ei siis tarvita kalliita miljoonien operaatioita. Muutaman kymmenen tuhannen euron investoinnit ja paljon talkootyötä riittävät. Luonto tasapainottaa aina itsensä. Ja niin tälläkin kertaa. Eikä tule mitään mutanttihaukia tai ihosairauksia ihmisille. Ne mikrobit ovat niitä samoja jota löytyy ympäristöstäme jokapuolelta. Ongelmia syntyy silloin kun jotkut niistä on myrkytyksellä tai muuten ihmisen toimesta tapettu. Esim. pelloilta.

    Jos vihreät ajaisivat tätä niin meille olisi syntynyt jo uusia tuotannonaloja. Ja itämeremme olisi puhdas sinilevästä. Nythän se on syksyisin niin palksua että lokit sen päällä kävelevät ja jos siihen heittää kiven, niin se jää sinilevän päälle eikä uppoa mereen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.