Helsingin Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen ”EU-alueen liikkuvalle väestölle”

5

Helsingin Diakonissalaitos avaa kylmenevien säiden takia hätämajoituksen. Majoitus on suunnattu EU-alueen liikkuvalle väestölle, jotka asuvat pääosin ulkona, teltoissa ja hylätyissä rakennuksissa.

Hätämajoitus avataan Helsingin Diakonissalaitoksen Alppikadun korttelissa tämän viikon perjantaina 20.10.2017. Petipaikkoja on 100 ja hätämajoitus on avoinna jokaisena viikon päivänä klo 21-08. Aukioloaikoina paikalla on jatkuvasti henkilökuntaa.

Helsinkiläiset asunnottomat menevät ensisijaisesti Hietaniemen palvelukeskukseen. Paperittomien hätämajoitusta järjestää Helsingin seurakuntayhtymä Hermannissa. Mikäli helsinkiläisille tarkoitettu Hietaniemi on täynnä, Hermannissa on lisäpaikkoja.

Helsingin kaupungin kanssa on sovittu, että Diakonissalaitos järjestää hätämajoitusta lähtökohtaisesti liikkuvalle väestölle. Emme kuitenkaan jätä ketään ulos, jos muuta paikkaa ei ole.

Lähde: HDL

5 KOMMENTIT

 1. Sieltä niitä LAITTOMASTI maassa notkuvia löytyy -hoitaako politisoitunut poliisi työnsä vai jatkuuko velvollisuuksien välttely ja lain rikkominen edelleen?

 2. Euroopan liikkuva väestö…
  Oli täysin selvää kun rajavalvonta loppui niin tännehän tunkivat kerjäläiset, taskuvarkaat, murtomiehet, huorat, huumediilerit, paperittomat, elintasopakolaiset ja muu paskasakki.
  Kaikkea ihanaa moninulttuurisuutta joka tekee takapajuisesta Suomesta kansainvälisen metropolin josta voimme olla ylpeitä!
  Globalisaation tuomaa väriä ja värinää yksitoikkoiseen Impivaaraan.
  Vittu tätä touhua sanon minä ja kiroan koko systeemin!
  Tulee ikävä 80-lukua…..

 3. Hätämajoitus – ”ei koske kantasuomalaisia”?
  Irtolaislaki pikamenettelyllä jälleen käyttöön?
  Humanitääriset vieraslajien massakuljetukset Saudi-Arabian ja Irakin lämpöön turvaan ja toipumaan käynnistettävä välittömästi, neuvoja saa Ruotsin läpi Tornioon suuren mittakaavan juna- ja bussikuljetuksia järjestäneiltä tahoilta.

 4. Mikä helvetti on liikkuva väestö kun on rajavalvonta vai eikö rajoja enää valvota. Rajavartiolaitoksen ja tullin voisi sitten lakkautaa tarpeettomana. Ai niin pitäähän tulli olla että saadaan kiinni Suomalaiset kaljan ja viinan hakijat, voivat tuoda vaikka pari litraa ylimääräistä. Resursseja on saatava lisää juuri tätä ongelmaa varten.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.