Museoautolla tehty taksiliikenne poliisitutkintaan Parikkalassa

1

Poliisiin on otettu yhteyttä Parikkalassa museoautolla tehtävästä henkilöliikenteestä. Asia on ollut esillä myös julkisuudessa.

Poliisin tekemän esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta, jonka johdosta asiassa on aloitettu esitutkinta. Asiaa tutkitaan luvattomana taksiliikenteen harjoittamisena.

Museoajoneuvolla saa taksiliikennelain 4 §:n 2 momentin 4 kohdan mukaan kuljettaa henkilöitä ilman taksilupaa. Hallituksen esityksessä taksiliikennelaiksi todetaan, että museoajoneuvolla harjoitettu kuljetustoiminta on taloudelliselta merkitykseltään vähäistä ja monesti harrastusluonteista.

Poliisin tähän mennessä saaman selvityksen perusteella tutkittavana oleva kuljetustoiminnan on syytä epäillä olevan taloudelliselta merkitykseltään muuta kuin vähäistä ja muuta kuin harrastusluonteista.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Museoautolla saa ajaa 30 vuorokautena vuodessa. Jos tätä rajaa ei ylitä, niin lain kaikki pykälät täyttyvät. Ja jos noudattaa taksareiden yleistä kilometrikorvausperustetta, niin senkin puolesta hinta on kohdillaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.