Pääministeri Sipilä vienninedistämismatkalle Kolumbiaan, Boliviaan ja Peruun

2

Pääministeri Juha Sipilä tekee Team Finland -vienninedistämismatkan Kolumbiaan 23.–25. lokakuuta ja vierailee samalla Perussa ja Boliviassa 25.–27. lokakuuta. Matkansa aikana pääministeri tapaa maiden johtoa, ja avaa Suomen suurlähetystön Bogotáan juhlistaen Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

Kolumbiassa pääministeri Sipilä keskustelee kahdenvälisten ja taloussuhteiden kehittämisestä presidentti Juan Manuel Santosin lisäksi muun muassa kauppaministeri María Lorena Gutiérrezin kanssa. Pääministeri osallistuu myös kolumbialaisten ja suomalaisten yritysten seminaariin. Vienninedistämismatkalle osallistuu 15 suomalaista yritystä koulutuksen, ”cleantechin” ja kyberteknologian alalta. Mukana olevat yritykset ovat: Aquamec Ltd/Watermaster, Cimson Oy/NEBA, Claned, Ecomation Oy, Eduexcellence Oy, Finland University, Global Education Park Finland/ Joensuu Science Park Ltd., Häme University of Applied Sciences (HAMK), Outotec Oyj, Soprano Oyj – MIF and Tieturi, Synopsys Finland Oy, Tuudo Mobile App / Caleidon Ltd, VTT Technical Research Centre of Finland Ltd, Wärtsilä Corporation ja XXLSEC Ltd.

Suomi näkee hyviä mahdollisuuksia suomalaisen osaamisen ja teknologian viennille Kolumbiaan. Uudelleen avattavan suurlähetystön yhtenä tärkeimmistä tehtävistä tuleekin olemaan taloudellisten ulkosuhteiden hoitaminen. Suurlähetystö avataan pääministeri Sipilän johtaman Team Finland -matkan yhteydessä, ja samalla juhlistetaan Suomen satavuotiasta itsenäisyyttä.

Boliviassa pääministeri Sipilä tapaa maan johtoa ja keskustelee maiden kahdenvälisistä suhteista ja alueellisista kysymyksistä.

Perun presidentti Pedro Pablo Kuczynskin ja pääministeri Sipilän tapaamisessa ovat esillä kahdenväliset suhteet, alueellinen integraatio ja kehitys sekä globaalit kysymykset. Sipilä tapaa myös Perun pääministeri Mercedes Araozin.

Myös suomalaisten opetusalan yritysten delegaatio jatkaa matkaansa Kolumbiasta Peruun edistämään opetusalan kontakteja ja yhteistyötä.

Lähde: Valtioneuvosto

2 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.