Putin syyttää EU:ta Katalonia Kriisistä – ”EU kantaa nyt seuraukset Kosovon itsenäistymisen kannattamisesta”

1

Venäjän presidentti Vladimir Putin syyttää Katalonian itsenäistymiseen tähtäävistä toimista yksinomaan Euroopan unionia. Hänen mukaansa hyväksymällä ja jopa myötävaikuttamalla Kosovon itsenäistymiseen, EU ilmaisi myötämielisyytensä separatisteille.

-”Eivätkö he tienneet tämän kaltaisista, satoja vuosia vanhoista ristiriidoista Euroopassa? Kyllähän he tiesivät, eikö vain? Mutta hyväksymällä Kosovon itsenäistymisen, he toivottivat tervetulleeksi monien eurooppalaisten valtioiden hajoamisen.”

-”EU:n yksimielinen hyväksyntä Kosovon kohdalla on osoittautunut käännekohdaksi ja Eurooppa kantaa nyt ”Washintonin isoveljeä” tyydyttämään suunnatun lyhytnäköisyytensä seuraukset.”

Putin mainitsi myöskin Krimin tapauksen vuonna 2014, missä kansanäänestys irroitti Krimin Ukrainasta. Krim liittyi välittömästi irtoamisensa jälkeen Venäjään.

-”Ja tässä sitä ollaan. Katalonia. Kurdistan toisaalla ja väittäisin ettei lista ole vielä lähimainkaan valmis. Näkisin että joidenkin kollegoideni silmissä on olemassa legitiimejä vapaustaistelijoita ja sitten on separatisteja jotka eivät voi puolustaa oikeuksiaan edes demokratian suomin keinoin. Meidän kaltaisemme sanovat jatkuvasti että tällaiset kaksoisstandardit, ja tämä jos jokin on huippuesimerkki kaksoisstandardeista, ovat vakava uhka Euroopan ja muidenkin mantereiden vakaalle kehitykselle.”

EU on tuominnut Katalonian itsenäisyyspyrkimykset ja Espanjan valtio on toiminut asiassa tämän linjan mukaisesti. Espanja on tehnyt kaikkensa estääkseen Katalonian itsenäistymisen ennen kansanäänestystä, sen aikana ja jälkeen. Maan hallitus ilmoitti eilen että se ottaa Katalonian täyteen hallintaansa ja poistaa alueen laajan itsemääräämisoikeuden.

Lähde: RT

Mainos

1 KOMMENTTI

  1. Nyt on taas menossa kunnon natolobbaus. Himanen ja Tarkka huutavat molemmat jäsenyyden puolesta – ilman turhia kansanäänestyksiä.

    Krim luonnollisesti perusteena. En oikein ymmärrä, miten voi katsella muualle kun läntinen koalitio pommittaa maata toisensa jälkeen valheisiin perustuen, ja samalla käyttää väkivallatonta Krimin liittämistä todisteena agressiosta jonka vuoksi natoon tarvitsisi liittyä?

    Uhkakuvia luodaan sillä että ryssillä on vastatoimet mahdollisen jäsenyyden tapahtuessa, taas samaan aikaan viitaten kintaalla kun siionistinen Amerikka uhkailee mm Venezuelaa sotilastoimilla ja jatkaa erilaisten terroristijärjestöjen aseistamista ja mm Afganistanin miehitystä ja Pakistanin lennokkipommituksia.

    Onko ryssä jotenkin poikkeus siinä että sillä ei ole mitään perusteita reagoida rajojensa muuttuneisiin sotilaallisiin olosuhteisiin? Katsoisiko amerikka vierestä kun Meksiko liittyisi Iranin, Venäjän ja Kiinan sotilasliittoon joka antaisi näille mandaatin tuoda kalustonsa rajalle?

    Nämä asiantuntijat ovat kovin haluttomia ottamaan huomioon asioita joista täällä ei liikoja ääneen puhuta. Toisaalta, jos olisi puolueeton, ei tämmöisiä höpinöitä kuultaisi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.