Katalonian turismi romahti 15%

0

Katalonian turismi on romahtanut 15% sen jälkeen kun raa´at videot poliisien käyttäytymisestä äänestyspäivänä näkivät päivänvalon muun maailman keskuudessa.

Katalonian turismi on noin 12% koko alueen BKT:sta ja siitä saa elantonsa 400 000 ihmistä. Mahdolliset menetykset, jos turismi tippuu 20%, ovat jo 1.1 miljardia euroa. Muualla Espanjassa ei turismi ole kärsinyt tapauksen yhteydessä. Katalonia vetää turisteja vuodessa noin 1.8 miljoonaa.

Kansalaisten tämänhetkinen protesti on nostaa pankkitilit tyhjiksi ja erittäin suosittu summa on 155 euroa. Tästä kerroimme:

Katalonialaiset protestoivat nostamalla pankeista käteistä – Tiedätkö miksi juuri 155 euron ja 1714 euron nostot ovat suosiossa?

Espanja on sanonut järjestävänsä uudet vaalit Kataloniassa tammikuun aikana.

Katalonian kansa tuskin on mielipidettään muuttanut muutamassa kuukaudessa ja nähtäväksi jää kuinka massiivisilla poliisivoimilla äänestys tapahtuu tällä kertaa.

Vapausryhmä Crida Democracia on kehoittanut nyt yrityksiä ja kansalaisia siirtämään kaikki varantonsa pois Espanjan pankeilta ja arviolta jo 1000 yritystä on siirtynyt muille pankeille parin viikon sisään. Kansalaiset yrittävät pakotteilla ajaa Katalonian itsenäisyyttä eteenpäin.

Oriol Mauri, 35, lasten pelialan yrittäjä sanoo,

”Nämä pankit ovat pettureita. Heidän on nähtävä, että monet meistä ovat vihaisia.”

Lähde: scotsman.com

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.