Yhdysvallat asettaneet B-52 pommikoneet 24h valmiuteen – Onko ydinsota oletettua lähempänä?

Yhdysvaltain ilmavoimat ovat asettaneet -50 luvulta asti aktiivipalveluksessa olleet massiiviset B-52 pommikoneet 24h taisteluvalmiuteen, ensimmäistä kertaa sitten Neuvostoliiton romahtamisen. Syyksi Yhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikkö, kenraali David Goldfein on kertonut ydinasein tehtävän iskun lisääntyneen uhan johon Yhdysvaltojen on oltava valmis reagoimaan.

-”Maailma on vaarallinen ja täällä asuu ihmisiä jotka puhuvat avoimesti ydinaseiden käytöstä… Maailma ei enää ole kaksinapainen joka pyörii Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton ympärillä. Nyt on muitakin pelureita joilla on ydinkapasiteettia. Koskaan ei ole ollut yhtä tärkeää, että teemme tämän oikein.”

Goldfeinin mukaan suoranaista määräystä koneiden käyttövalmiuteen asettamisesta ei ole vielä tullut, mutta tämän näyttämät valmistelut ja rakennustyöt nimenomaan B-52 koneiden käyttöön, todistavat että koneiden paluuta ollaan valmistelemassa.

Kenraalin kertoman mukaan kyseiset pommikoneet sopivat hyvin modernin ydinsodan käymiseen, joka olisi hyvin kaukana kylmän sodan aikana ilmassa leijuneesta totaalisen tuhon aiheuttavasta sodasta.

Aiemmin tänä vuonna Yhdysvallat testasivat uudenlaista ydinasetta, joka on mahdollista laukaista maan ilmavoimissa yleisesti käytössä olevasta F-16 hävittäjälentokoneesta.

Lähde: RT

3 thoughts on “Yhdysvallat asettaneet B-52 pommikoneet 24h valmiuteen – Onko ydinsota oletettua lähempänä?

 • 23.10.2017 at 22:09
  Permalink

  Jenkeillä talous sakkaa -on jälleen aika lähteä ryöstämään muiden omaisuutta. Enää puuttuu kunnon syy käynnistää operaatio, se keksitään kyllä kuten aina aikaisemminkin…

  Reply
 • 24.10.2017 at 08:17
  Permalink

  Lähde: Russia Today eli venäläispropagandaa. Jos joku ydinsodan aloittaa, niin se on Pohjois-Korean Kimmo.

  Reply
  • 24.10.2017 at 09:24
   Permalink

   Et kai sinä usko kaikkea mitä Pentagon ja CIA syöttää?

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.