Tänään vietetään YK:n päivää

Yhdistyneiden kansakuntien päivä on 24. lokakuuta vietettävä vuosipäivä, jota vietetään Yhdistyneiden kansakuntien (YK) perustamisen kunniaksi.

Sanottuun päivään mennessä vuonna 1945 oli riittävän suuri määrä jäsenvaltioita vahvistanut YK:n perustamissopimuksen niin, että se tuli voimaan. Useissa maissa se on nykyisin myös liputuspäivä ja osa kansainvälistä YK-viikkoa, jota vietetään aina 20–26. lokakuuta, alkoi viikko 20. lokakuuta tai ei.

Suomalaisissa kalentereissa YK:n päivä on ollut merkittynä vuodesta 1968, ja vakiintuneena liputuspäivänä se on ollut Suomessa vuodesta 1987 lähtien.

Vuodesta 2008 lähtien YK:n päivä on Suomessa samalla Suomen ekumeenisen neuvoston julistama Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä.

Lähde: Wikipedia

2 thoughts on “Tänään vietetään YK:n päivää

  • 24.10.2017 at 13:27
    Permalink

    Siinä meillä sionistisen järjestön lippu. Kaksi akaasian oksaa, kolmetoista sektoria (keskiympyrä mukaanlukien), 33 lohkoa, sionismin sininen pohjaväri jne jne jne… Kuka löytää vapaamuuraien-, sinositien ja bildeerbergin sematiikkaa? Juuri enempää ei voi lipussa olla ”omistajan” leimoja. Kuten Unicefilläkin on.

    Reply
  • 24.10.2017 at 16:42
    Permalink

    Korruptoitunut pöhötautinen kahvittelukerho, jonka ainut tarkoitus on taata jumalattomalle virkamiesarmeijalle lokoista oltavat ja muhkeat palkat kautta elinikäinen virka vaikka ei tekisi mitään.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.