Lapin poliisi ja poliisihallitus yhteistyössä – Liiketoimintakieltoa valvottu pohjoisessa urakalla

0
Mainos

Lapin poliisilaitoksen talousrikostutkintaryhmä on ollut mukana lokakuussa järjestetyssä Poliisihallituksen valtakunnallisessa liiketoimintakiellon tehovalvonnassa. Tehovalvonnan tavoitteena oli selvittää liiketoimintakiellossa olevien henkilöiden tämänhetkinen toiminta ja yritysyhteydet, sekä paljastaa mahdollinen liiketoimintakiellon rikkominen.

– Liiketoimintakielto voidaan määrätä sopimattoman ja vahingollisen liiketoiminnan estämiseksi sekä liiketoimintaan kohdistuvan luottamuksen ylläpitämiseksi vähintään kolmeksi ja enintään seitsemäksi vuodeksi, selventää rikoskomisario Kirsi Huhtamäki.

Mainos

Lapissa liiketoimintakieltoon määrättyjä on tällä hetkellä lähes 20 henkilöä. Pääsääntöisesti liiketoimintakieltoa on noudatettu hyvin.

– Valvonnassa tuli kuitenkin ilmi myös sellaista toimintaa, minkä osalta poliisi jatkaa vielä tarkempien selvitysten tekemistä, kertoo Huhtamäki.

Yhtään rikosilmoitusta liiketoimintakiellon rikkomisesta ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa vielä kirjattu.

Lähde: Poliisi

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.