Olli Immonen yhdenvertaisuusvaltuutetusta: ”Tällaisen vihapuhekyttäämisen varjolla halutaan rajoittaa sananvapautta”

1

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää yhdevertaisuusvaltuutetun määrärahoja rajusti leikattaviksi. Heidän mukaansa määrärahoja tulisi pudottaa nykyisestä 1,5 miljoonasta eurosta noin sataantuhanteen euroon. Ryhmä jätti asiasta talousarvioaloitteen.

Ryhmä kokee yhdenvertaisuusvaltuutetun muuttuneen poliittisen kentän valvojaksi joka toiminnallaan tukahduttaa sananvapautta. Suomen uutisten kautta asiaa kommentoi ryhmän kansanedustaja Olli Immonen.

-”On melko käsittämätöntä, että vuonna 2017 meillä on Suomessa valtion virasto, joka lähettelee puolueille nootteja, jos näiden jäsenet sanovat valtuutetun mielestä jotain epäsopivaa. Sanomatta lienee selvää, että kaikki monikulttuurisuuden ja maahanmuuton arvostelu on joutunut syyniin.”

Immonen osoittaa sanansa yhdenvertaisuusvaltuutetulle tämän lähetettyä perussuomalaisten puoluetoimistolle selvityspyyntöjä kuntavaaliehdokkainen kannanotoista.

-” Tällaisen vihapuhekyttäämisen varjolla halutaan rajoittaa sananvapautta, jos sananvapaus tuo esille konsensukselle epämukavia faktoja. Haluan muistuttaa, että jopa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä pitää vihapuhe-hömppää kyseenalaisena välineenä sananvapauden kannalta. Meillä on jopa yliopiston kehittämä algoritmi, joka seuloo netistä niin sanottua vihapuhetta. Tämähän on kuin DDR:stä!”

Immonen näpäyttää yhdenvertaisuusvaltuutettua muistuttamalla tätä tämän tehtävistä ja kehoittaa tätä katsomaan peiliin ”syyllisiä” etsiessään.

-” Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtäviin kuuluu puuttua muun muassa poliittiseen syrjintään. Hänhän itse syyllistyy siihen puuttumalla mielipiteisiin, joista hän itse ei vain pidä.  Olemme yhdessä tulleet tulokseen, että valtuutetun toiminta on ollut omiaan heikentämään suomalaista demokratiakäsitystä ja sananvapautta. Siksi se pitää rakentaa alusta.”

Lähde: Suomen uutiset

 

1 KOMMENTTI

  1. Kyllä tässä yhdenvertaisuusvaltuutettu on astunut selkeästi rikollisille vesille. Selkeästi nimenomaan kantaväestön sananvapautta ja keinoja vaikuttaa ollaan rajoittamassa’ joten kyseessä on yksiselitteisesti ihmisoikeuksien rikkominen. Mahdollisesti jopa rasistisin motiivein.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.