Suvi-Anne Siimes: Emme kuunnelleet mamu-kriitikkoja 1990-luvulla, maksamme siitä nyt hintaa

Entinen kansanedustaja Suvi-Anne Siimes kertoo Verkkouutisille pohtineensa, mitä virheitä hän teki takavuosina toimiessaan ministerinä ja mitä virheitä koko Suomi teki. Yksi näistä virheistä purkautuu nyt populismina.

Nykyisin Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtajana toimiva Suvi-Anne Siimeksen mukaan suomalaisten olisi pitänyt paremmin kuunnella jo 1990-luvulla niitä ihmisiä, jotka ilmaisivat huolensa maahanmuuttajien oudoiksi koetuista tavoista.

– Me niitämme nyt sitä hiljaisuutta ja sitä keskustelun puutetta, vaikeista asioista keskustelemisen puutetta, jota me kylvimme 90-luvun lopulla, Siimes sanoo Verkkouutisten haastattelussa.

Suvi-Anne Siimes oli vasemmistoliiton puheenjohtaja vuosina 1998 – 2006. Hän toimi kansanedustajana kahdeksan vuoden ajan ja oli asuntoministeri vuosina 1999–2003.

Siimes puhui tiistaina Helsingin yliopiston alumni-illassa, jonka aiheena oli demokratian tulevaisuus. Hän kertoi, miten hän ministeriaikoinaan oli vieraillut useissa suomalaisissa lähiöissä muistellen erityisesti yhtä tapausta eräässä oululaisessa lähiössä.

Asuntoministeri Siimes osallistui lähiön asukastuvassa järjestettyyn keskustelutilaisuuteen. Eräs asukas sanoi, että häntä häiritsevät maahanmuuttajanaapurit, koska he käyttäytyvät niin oudosti. Tilaisuuden järjestäjä pyysi asukasta vaikenemaan sanoen, että tästä asiasta ei saa puhua.

Silloin Siimes oli puuttunut keskusteluun.

– Sanoin, että kyllä tästä saa kysyä, ja tähän varmaan pitäisi osata vastata, mutta minä en osaa, Siimes muistelee.

Siimeksen mukaan yleinen reaktio julkisilla foorumeilla kuitenkin oli, että suomalaiset vaikenivat.

– Me kieltäydyimme keskustelemasta siitä, miltä tuntuu asua samassa kerrostalossa ihmisten kanssa, jotka elävät niin eri tavalla että he paistavat paprikoita hellalla. Tai he eivät osaa käyttää pesutupaa. Emme auttaneet ihmisiä olemaan yhdessä niissä taloissa.

Siimeksen mukaan tästä vaikenemisesta löytyy suuri syy siihen, että tunteet purkautuvat nyt ”niin sanottuna maahanmuuttokysymyksenä”.

– Me jätimme tunnustamatta sen faktan, että jos me olemme ihmisten kanssa samassa talossa, meidän täytyy jotenkin hoitaa keittiöasiat niin, että jokainen voi tehdä ruokaa rauhassa.

Siimes kertoo Verkkouutisille, että hän ei kannata populistisen liikkeen ajatuksia, eikä hän edes tarkkaan tiedä, mitä liike tavoittelee.

– Mutta jotain tärkeää siellä on menossa, jotain, jota pitäisi kuunnella, Siimes päättää.

Lähde: Verkkouutiset

14 thoughts on “Suvi-Anne Siimes: Emme kuunnelleet mamu-kriitikkoja 1990-luvulla, maksamme siitä nyt hintaa

  • 25.10.2017 at 20:03
    Permalink

    Ja samainen typeryys jatkuu edelleen

    Reply
  • 25.10.2017 at 20:08
    Permalink

    Siimes sanoo, että ei edes tiedä, mitä ns. populistinen liike tavoittelee mutta silti ei sitä missään nimessä kannata.

    Reply
    • 26.10.2017 at 09:32
      Permalink

      Tyypillistä suvaitsevaisen ajattelukykyä(-vyn puutetta)

      Reply
  • 25.10.2017 at 20:17
    Permalink

    Mikä helvetin populistinen liike?
    Ei ole mitään populismia, rasismia tai natsismia. Eikä ole maahanmuuttovastaisia tai ulkomaalaisvastaisia.
    On tänne tunkeutuvia henkilöitä joiden kulttuuriin kuuluvat perinteet, tavat tai uskonnon määräykset ovat:
    Vastoin LAKEJAMME
    Vastoin DEMOKRATIAA
    Vastoin IHMISOIKEUKSIA
    Vastoin TASA-ARVOA
    Vastoin SIVISTYSTÄ
    Näiden ihmisten maahantulon vastustaminen ei ole rasismia, vaan oikeus, ellei jopa velvollisuus jotta järjestynyt, sivistynyt ja turvallinen yhteiskunta säilyy myös meidän jälkipolvillemme.

    Reply
    • 25.10.2017 at 23:23
      Permalink

      samaa mieltä 100 pros

      Reply
    • 26.10.2017 at 05:07
      Permalink

      Erittäin hyvin sanottu.

      Reply
    • 26.10.2017 at 09:37
      Permalink

      Hienosti listattu ja perusteltu! Kiitos siitä! Mutta, niin kuin näkyy valtaVALEmedian nimittely, mitätöinti ja syyttely on uponnut hyvin parempiin ihmisiin. Niin hyvin että, oma ajattelu ja silmien ja korvien välittämä informaatio aivoille sivuutetaan ja korvataan syötetyllä propagandalla!

      Reply
  • 25.10.2017 at 22:47
    Permalink

    Juupa juu… Kiva kun Suvi- Anne pohtii virheitä, sillä tavalla saa ainakin itseltä ”synninpäästön”…
    Hassu ajankohta tuollaiselle ulostulolle: osapuilleen puolitoistavuotta seuraaviin eduskunta vaaleihin, kun nyt ajoissa aloittelee ensin virheiden pohtimisella niin ensikeväänä voikin napakoittaa kantaansa, sopivasti ennen vaaleja… Suvi-Anne tuskin on ehdolla, mutta moni hänen Toveri kylläkin…
    Toivottavasti jokainen äänestäjä -puoluekannasta riippumatta- tajuaa tulevienkin ”virheiden pohtimisen” olevan ainoastaan ääntenkalastelua… suomessahan on vain kaksi puoluetta jotka aidosti ja oikeasti ajattelevat Suomalaisten parasta ( Perussuomalaiset ja Kansalaispuolue) ja muut ovat ajattelevinaan…

    Reply
    • 26.10.2017 at 09:43
      Permalink

      Naulan kantaan!
      ” suomessahan on vain kaksi puoluetta jotka aidosti ja oikeasti ajattelevat Suomalaisten parasta ( Perussuomalaiset ja Kansalaispuolue) ja muut ovat ajattelevinaan…”

      Tämä pitää muistaa ja painaa kalloon jo nyt! Eikä edes kuunnella näitä tuhon aiheuttajien seireenilauluja! Vain petos niillä on mielessä ja itsensä suojelu!

      Reply
  • 25.10.2017 at 23:34
    Permalink

    Kesä-anne pantiin alulle suviyönä ,panijat vetelivät ennen aktia punkkua ja hallusieniä naamaan ja polttivat maria.tässä sitten tuotos..piehtaroija omassa paskassaan. telan kympiksi joutui. kuva kertoo,tälläkään ämmänmärännöllä ei kaikki pulut hemmassa.VITUN PASKANJAUHAJA.KUTEN MYÖS Pressa HAUKION piirongin jalka,yksi oikein miesten mies,voi painua edellisen pres hinaajan kaa vanhaan gambriiniin-

    Reply
  • 26.10.2017 at 07:15
    Permalink

    Koettakaa ymmärtää, että jos on koko ikänsä valmistanut ruokansa nuotiolla ja kuumilla kivillä, kattilan ja paistinpannun käsitteet ovat silloin vieraita. Samalla tämä myös tarkoittaa sitä, että tänne saapuneesta sukupolvesta ei tule koskaan olemaan yhtään mitään hyötyä korkean teknologian yhteiskunnille, kuten Suomi. Vain alle kouluikäisinä Suomeen saapuneissa voi olla potentiaalia nettoveronmaksajaksi.

    Reply
  • 26.10.2017 at 11:25
    Permalink

    Mitä ihmettä?? Suvi-Anne oli yksi niistä suvakeista joka ajoi matuja maahan niin paljon kuin mahdollista. Ja haukkui kriitikoita heti natseiksi. Nyt Suvi-Annen persekkin on tulessa ja ennen kuolemaansa se anoo armoa kansalta, kuten kaikki muutkin edustajamme.

    Reply
  • 26.10.2017 at 12:21
    Permalink

    Persut ei ole mikään puolue, vaan sekajoukkio ääliöitä !

    Reply
  • 26.10.2017 at 21:31
    Permalink

    90% pakolaisista ei ole eikä tule ammattia. lapset eivät ole suomalaisia lasten lapset ei ole suomalaisia. lasten lasten lapset menevät töihin jos suomea on enään olemassa!!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.