Helkama aikoo lopettaa yhteistyön Kärkkäisen kanssa – Omassa mallistossa White Power -malli

Polkupyörävalmistaja Helkama on erittäin todennäköisesti päättämässä yhteistyön uusnatsikohun keskelle joutuneen tavaratalo Kärkkäisen kanssa, kertoo operatiivinen johtaja Tero Valtonen Uudelle Suomelle.

–Tässä vaiheessa voin sanoa, että kyllä vakavasti harkitaan ja erittäin todennäköisesti yhteistyö päätetään, Valtonen kommentoi lehdelle.

–Helkama tietysti vanhana perheyrityksenä ei missään muodossa halua suvaita syrjintää tai uhkailua tai muutakaan ääriajattelua ja olla sellaisessa mukana millään tavalla, jatkaa Valtonen.

Helkamasta kerrotaan, että Kärkkäisen pyöräostoista vastaavien kanssa on jo käyty niukkaa keskustelua ymmärtäväisessä hengessä. Juha Kärkkäisen kanssa ei henkilökohtaisesti ole keskusteltu, eikä Tero Valtosen mukaan keskustellakaan, ellei toimitusjohtaja näin itse halua, uutisoi Uusi Suomi. Valtosen mukaan tilanne on eettisesti arveluttava.

–Näen, että voimme jatkaa yhteistyötä helposti Kärkkäisen kanssa, jos siellä julkisesti myös irtisanoudutaan ääriajatteluista ja nythän sitä ei tehdä, Valtonen kommentoi.

Päätös on Helkamalle iso, vaikka Kärkkäinen ei olekaan yrityksen kymmenen suurimman asiakkaan joukossa. Kärkkäinen on kuitenki Helkamalle kohtuullisen kokoinen asiakas.

–Se tekee tietenkin loven myös budjettiin ensi kaudelle, mutta toinen iso asia on se, mihin vedämme rajan tavallaan yritysarvomielessä, sanoo Valtonen.

Valtonen kertoo, että vastaavia päätöksiä on tehty aiemminkin yksittäisten kauppiaiden kohdalla paljon pienemmässä mittakaavassa ”huonon käytöksen ja hiukan ääriajattelutyyppisen toiminnan takia”. Tähän ei kuitenkaan ole tarvinnut ryhtyä viime vuosina.

Helkaman toiminta asettuu hieman outoon valoon ottaen huomioon, että sillä itsellään on ollut mallistossa polkupyörämalli nimeltä ”White Power”, josta esimerkkikuva artikkelikuvana. Tuollaista brändiä voisi joku pitää hyvinkin rasistisena.

Tässä muut Kärkkäistä boikotoivat yritykset

Yhteistyönsä J. Kärkkäinen Oy:n kanssa ovat jo aiemmin lopettaneet Finlayson ja Otava, jotka pyrkivät nyt varmistamaan, ettei heidän tuotteitaan mene Kärkkäiselle myyntiin jatkossa lisenssivalmistajien tai välittäjienkään kautta.

Yhteistyön lopettamista ovat ilmoittaneet harkitsevansa Fazer, Joutsen, Berner, Tammi, Muumi-yhtiö ja Fiskars.

Toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen syytti asiasta uutisoinutta Helsingin Sanomia lokakampanjasta.

Lähteet: US, Nykysuomi

Katso myös:

17 thoughts on “Helkama aikoo lopettaa yhteistyön Kärkkäisen kanssa – Omassa mallistossa White Power -malli

  • 26.10.2017 at 18:25
    Permalink

    Hienoa toimintaa suomalaisen yrittäjän puolesta. Nuo kaikki meneekin suoraan boikottilistalle jo pelkästään siksi että lähtevät tähän noitavainoon mukaan julkisesti.

    Hesari on luultavasti tyytyväinen toimintaansa. Tilalle haluaisivat varmaan afromarketin tai vastaavan, hieman eksoottisemman puodin.

    Suunnitellaanko kärkkäiselle samanlaista tuhoa kuin mitä abc:t tekevät muille tienvarsiyrityksille? Poikkeusluvilla mihin vaan pystyyn, ja kaikki ympärillä näivettyy. S-ketjuun voi luottaa, se vihaa suomalaisia siinä missä SPR ja kirkkokin.

    Reply
  • 26.10.2017 at 18:39
    Permalink

    Ja sitten Helkama itse syyllistyy siihen mistä muita syyttää.

    No, ei se mitään. Tästä lähtien minä en korjaa enkä myy yhtään ainoaa Helkaman polkupyörää. Se on ihan helppo yhtälö. Se joka on Helkaman ostanut, huolakoon jossain muualla.

    Reply
  • 26.10.2017 at 20:10
    Permalink

    Itse aion jatkossa tehdä ostokset kärkkäisellä, koska kannatan sanan- ja mielipiteenvapautta ja vastustan tällaista lokakampanjaa ja poliittista ajojahtia yksittäisen henkilön mielipiteiden johdosta.

    Reply
  • 26.10.2017 at 20:20
    Permalink

    Ostan tavarani vain Kärkkäiseltä tästä lähtien jos jtn tarvin. Jos sieltä ei helkamaa, fazeria, finlaysonia, otavan tai muita pskantärkeitä tuotteita löydy ni aivan sama. tai oikeestaan hyvä vaan! Jos se ,että toimitujohtajalla on oma kantansa asioihin ja sillä varjolla koitetaan saada monta sataa työpaikkaa nurin ni PRKL soikoon

    Reply
  • 26.10.2017 at 20:29
    Permalink

    Niin no mikäs siinä, kun pressa lahjottelee Helkamoita kaiken maailman neekereille. Myynti turvattu, silti aika umpimielisiä suvakkeja Helkamalla. Tää muistetaan.

    Reply
  • 26.10.2017 at 22:31
    Permalink

    Markkinarako olisi auki ”natsi”-pyörille. Mattavihreä väri ja Maltan ristejä koristeeksi, Ja kauppa käy kuin siimaa. Lisävarusteeksi mojovan tärskyn antava sähköpaimen siltä varalta, että joku antifaatti yrittäisi sen särkeä tai kähveltää.

    Reply
    • 26.10.2017 at 23:42
      Permalink

      Kärkkäisen pyörämallien nimiksi voisi laittaa miestenpyörälle Sturmi, naistenpyörälle Valkyyria ja lastenpyörille vaikka Ukkonen ja Salama.
      Lukkojen avaimenperiin halukkaat saisivat ilmavoimien von Rosen vaakunan.

      Reply
  • 26.10.2017 at 23:37
    Permalink

    On muuten hieno paikka tuo kärkkäisen verkkokauppa kiitos erkkomedia vinkistä.
    Huippu palvelu vähän kuin motonetissä

    Reply
  • 27.10.2017 at 05:59
    Permalink

    AH-Bike ! (Adolf Hitler)

    Tuo olisi hieno peli. Kyllä tulisivat kaikki koulussa kateellisiksi sille joka ensimmäisenä karauttaa koulun pihalle AH-Bikella.

    Keskelle eturunkoa pienet viikset.

    Tästähän tulee hitti!

    Reply
  • 27.10.2017 at 06:05
    Permalink

    Vakavasti puhuen.

    Nyt laitetaan kova kovaa vasten!

    Nyt keskitetään ostokset Kärkkäiselle.

    Ja nämä firmat boikottiin:

    Finlayson
    Otava
    Fazer
    Joutsen
    Berner
    Tammi
    Bonnier
    Sanoma

    Laitetaan muumipeikolle pienet viikset 🙂

    Reply
  • 27.10.2017 at 08:30
    Permalink

    Mikä taho on niin pelottava, että nuo kaikki firmat tottelevat heti uhoamista? Aavistavatko vai tietävätkö jo joutuvansa kostotoimien kohteiksi, jos eivät reagoi tähän kampanjaan käsketyllä tai halutulla tavalla? Vai uhkaavatko valtion tilaukset yms. loppua? Mainosboikotti? Antifa-terrori? Vai ovatko kaikki vapaamuurarien tms. omistuksessa ja välineitä?

    Reply
  • 27.10.2017 at 08:48
    Permalink

    Kaikki tuoss edellisessä osui kohdalle, en kyllä muista helkama pyöriä kärkkäisellä nähneeni, joitakin olen omistanut mutta aika heikkolaatuisia ovat.

    Reply
  • 27.10.2017 at 08:57
    Permalink

    Valtaosa helkamanpyöristä tehdään Aasian hikipajoissa. Osa vain kootaan suomessa , jopon runkoa tehtiin suomessa.(kuningaskuluttaja 2012).Aivan hyvin Kärkkäinen voisi tuottaa Kiinassa omaa pyöräbrändiään.

    Reply
    • 25.8.2020 at 09:39
      Permalink

      Tästä lähtien ostan Kärkkäiseltä PISTE .

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.