Marjaana Toiviainen ”vuosilomalla ja virkavapaalla” – Yhteystiedot poistettu työnantajan sivulta

7

Julkkispappi Marjaana Toiviainen tuli tutuksi turvapaikanhakijoiden ystävänä ja innokkaana pakkopalautusten vastustajana. Hän osallistui päivittäin aktiivisesti Facebook-keskusteluihin niin omalla seinällään kuin erilaisissa ryhmissäkin, ja järjesti monenlaisia tempauksia.

Toiviainen tuli myös tutuksi viime keväisen turvapaikanhakijoiden mielenosoitusleirin vakiokasvona. Hän esiintyi myös usein vieraana turvapaikanhakijoita käsittelevissä tv-ohjelmissa.

Heinäkuun alkupäivinä tapahtui jotain. Toiviaisen Facebook-kirjoittelu loppui kuin seinään. Tämän jälkeen hänen sivullaan ei ole tapahtunut muuta kuin kansikuvan vaihto muutamaan otteeseen. Myös kansalaisaktivismi loppui siihen paikkaan. Nykysuomi kiinnitti asiaan huomiota jo heinäkuussa.

Tämä on aiheuttanut ihmetystä kansalaisissa. Monilla internetin keskustelupalstoilla liikkuu monenlaisia huhuja Toiviaisen nykyisestä kunnosta ja olinpaikasta. Joillain palstoilla jaettiin ääniklippejä, joiden alatyylisiä ja sekavia juttuja puhuneen naisäänen väitettiin kuuluvan Toiviaiselle.

Merkille pantavaa on, että Marjaana Toiviaisen työnantajan Oulunkylän seurakunnan sivuilta on syksyn aikana poistettu Toiviaisen sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Toiviaisen nimi ja kuva siellä vielä on, mutta nimen yhteyteen on lisätty teksti: ”vuosilomalla ja virkavapaalla”.

Tuo teksti herättää kysymyksiä. Onko oikeasti kyse vuosilomasta ja virkavapaasta, vai jostain muusta, jota ei julkisuuteen kerrota? Jos Toiviainen on oikeasti virkavapaalla, mitä hän nykyään sitten tekee ja missä?

Katso myös:

Ei Facebook-aktiviteettia 10 päivään – Missä on Marjaana Toiviainen?

7 KOMMENTIT

 1. En välittänyt siitä kyn Toiviaista lyötiin kuin vierasta sikaa, vaikka kyse oli selvästi mt tapauksesta ja syvästä denialismin tilasta. Silti, joskus saa mitä tilaa.

  Kaikkea hyvää hänelle joka tapauksessa.

 2. Mihin mahtaa Marjaana kadonnut? Hyvää viihdettä hän loi kansalle. Ihan on ikävä kun ei hänen toilailujaan saa enää katsoa.

  Hyvää hänkin kapinoi roisto Sipilää vastaan.

 3. Toivottavasti tuli kenkää. Sinne Afrikkaan tarvittaisiin juuri Marjaanan kaltaisia hyvin syöneitä vaaleita naisia. Se pitäisi mustat miehet tyytyväisinä. Ja varmasti naisetkin viihtyisi koska missään ei marjaanan mukaan tunne yhtä suurta läämpöä ja rakkauden tunnetta kuin Afrikassa. Eikös se niin sanonut että sielä kaikki hymyilee ja on veljiä keskenään. Sinne sitten siis.

 4. Toivottavasti jos ja kun palaa ”takaisin”, tekee sen entistä järkiintyneenpänä. Muutoinhan koko ”happilenkki” on ollut turhaakin turhempi. Sillä kaikista koukuttavista ja shown varastaneista pää- ja sivujuonteista huolimatta on kyse terveydestä vallankin kun kyseessä on vielä nuori ihminen. Jos elämässä ei ymmärrä asemoitua kuin yhden aatteen äärisymbolina, silloin se on sama asia kuin heittäisi kokonaan elämänsä menemään ymmärtämättä kuinka paljon muutakin tässä ainutkertaisessa ”hyödykkeessä” on olemassa. Jos näemme muuttuneen uuden ihmisen. Niin silloin ”tikulla silmään, joka vanhoja muistelee”. Toiviainen sai aktiivisimmillaan sitä mitä tilasi runsainmitoin ja kun asiakas lähtee ravintolastakin tilaamansa illallisen nauttineena, eivät silloin enää ravintolankaan tarjoilijat juokse vatsansa hyvästä ruuasta pullolleen syöneen asiakkaan perässä edes tunteja sen jälkeen. Puhumattakaan viikoista, kuukausista tai vuosista.
  Tapahtui mitä hyvänsä. Se on vain tähän kaikkeen nykyiseen hulluuteen kuuluva nyanssi muiden joukossa, jossa kaikkein päällimäisenä suhmuroi vieläpä presidentti ja Suomen hallitus. Valitettavasti, mutta mitä silloin voi enää muilta odottaa, jos johtajamme ovat alushoususillaan hyppimässä keskellä kirkasta päivää Mannerheiminkadulla silmät nurinpäin päässä ja kieli suusta ulkona kuolan valuessa etumukselle.

 5. Olisikohan lataamossa? Eikös ne poliisit vieneet sen johonkin hoitolaitokseen viimeisimmän vimmatun karkotus lennon estämisestä?
  Jos niin, niin hyvä. Pitäkää pitkään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.