Raaseporin junaonnettomuudessa 4 menehtynyttä – Puolustusministeri määräsi suruliputuksen

4

Raaseporissa aamulla kello kahdeksan sattuneessa Puolustusvoimien Masi-miehistönkuljetusajoneuvon ja paikallisjunan välisessä onnettomuudessa menehtyi poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan 4 henkilöä, joista yksi oli matkustajana junassa. Loput menehtyneet ovat varusmiehiä. Lisäksi useita loukkaantuneita, joista 11 on tuotu hoidettavaksi sairaalaan.

Onnettomuudesta järjestetään tiedotustilaisuus kello 12 Tammisaaren paloasemalla, Oikotie 7.

Vastuu onnettomuuteen liittyvästä esitutkinnasta siirtyy Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vaativaan liikennerikostutkintaan. Lisäkysymyksiin vastataan tiedotustilaisuuden jälkeen.

Puolustusministeri Jussi Niinistö julkaisi surunvalittelun Uudenmaan prikaatin onnettomuuden johdosta. Se kuuluu seuraavasti:

”Olen suurta surua tuntien ottanut vastaan tiedon Uudenmaan Prikaatin onnettomuudesta, jossa menehtyi useita palveluksessa olleita varusmiehiä. Ilmaisen syvän osanottoni heidän läheisilleen.

Yleinen asevelvollisuus on Suomen puolustuksen kivijalka. Isänmaan palveluksessa olleiden varusmiesten menehtyminen on erittäin raskasta meille kaikille.

Olen ohjeistanut surunliputuksen alkavaksi tänään kello 12 kaikissa puolustushallinnon toimipisteissä.”

Lähteet: Poliisi, Puolustusministeriö

Katso myös:

Puolustusvoimien miehistönkuljetusajoneuvo joutunut tasoristeysonnettomuuteen Raaseporissa – Kolme kuollut, useita loukkaantunut

4 KOMMENTIT

 1. ”Yleinen asevelvollisuus on Suomen kivijalka”. Silti tämä maata johtava ”viides kolonna” on valmis täyttämään maan ihmisillä , joista ei tiedetä mitään.Tulee kaivetuksi paljon maata kivijalan alta. Näyttöjen perusteella joukosta löytyy niin terroristeja kuin sotarikollisia. On näillä päättäjillä ja punaviher kuplassa elävillä hyödyllisillä idiooteilla joku päivä paska päivä ,, kun huomaavat ,mitä tuli tehtyä . Samanlaisia luopioita kaikki länsimaat pullollaan. Toivottavasti heillekin omaisineen löytyy ”ihmisarvoinen” asuinpaikka, kun paska lentää tuulettimeen . Ehkä Unkarista , jossa päättäjät ajattelevat päällään, ei hillotolpallaan.#kivapuhe#meilläonunelma

 2. Ja tuon natokiimaisen ja saamattoman ministeripellen pöydällä on lojunut vaikka kuinka pitkään ehdotukset ja vaatimukset varusmiesten (perheiden) korvausten nostaminen edes jonkinlaiselle perustasolle, vaikka korvausten kuuluisi olla erityisen suuret kun puhutaan aseVELVOLLISUUDESTA.
  Hävetköön.

  Suuri suru omaisten ja kärsijöiden puolesta. Voisi sattua omallekin kohdalle.

  • Aika monessa kommentissa puhutaan nykyään ”häpeämisestä” tai ”raukkamaisuudesta”. Suomalaiseen tai ylipäätään länsimaiseen kulttuuriin ei kuulu tekojensa häpeäminen tai kasvojen menetys, joten häpeämisellä moittiminen valuu moitteen kohteesta kuin vesi hanhen selästä. Samaan kategoriaan kuuluu raukkamaisuudesta moittiminen.

   Molemmat moitintatapoja, joilla ei ole mitään merkitystä esikouluikäisiä vanhempien keskuudessa, erityisesti länsimaissa. Kaukoidässä häpeäkäsitys on toinen, mutta myös arvomaailma on toinen.

   • Olikohan tuo satiiria, trollailua vai?
    Kommentti sekottaa yhteen kunniakulttuurin, joka itsessään on normisidonnainen,
    ja häpeän tunteen, joka puolestaan on katumussidonnainen.
    Häpeään kehottaminen on ytimekäs tapa ilmaista että henkilön kuuluisi tarkastella toimiaan ja herätä siihen, mitkä ovat hänen toimiensa seuraamukset. Tämä on täysin irrallaan kulttuurista ja täysin sisäsyntyinen piirre ihmisissä, psykopaattipiirteitä omaavia ja narsisteja lukuunottamatta. Niin, ja toki myös kepulaisten, kokkareiden ja uuvattien kekuudessa – lienetköhän kyseisten kannattaja? Raukkaa voi sanana käyttää aiheelliseenkin haukkumiseen, muttei suoranaisesti liity samaan asiaan. Ehkä ajattelet sitä yksilökeskeisyyttä mikä on valloillaan?
    Joka tapauksessa sosiologiset ja psykologiset tutkimukset kertovat asiasta myös.
    Länsimaisessa kulttuuriperinteessä häpeä on myös tärkeä – sehän kasvattaa yksilöä ja vahvistaa yhteisöä, joskin anteeksianto käy käsikynkkää sen kanssa.
    En tiedä missä narsistikylässä mahdollisesti asut mutta itse puhun koko länsiblokista. Aivan lähiaikoina, viime kuukausina olen viimeksi todistanut luontaista häpeää (moittimisen jälkeen ja tai välttyäkseen moitteista, ennen ulkopuolista kehotusta) niin pohjoisamerikkalaisilta, briteiltä, unkarilaiselta, ruotsalaiselta ja norjalaiselta, niin ja monelta suomalaiselta – onneksi.
    Joudut perustelemaan väitettäsi aika paljon syvemmin jotta se kuullostaisi edes jokseenkin rationaaliselta päätelmältä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.