Valtio korvaa kunnille turvapaikanhakijoiden kiireellisten sosiaalipalvelujen kustannuksia

4

Hallitus esittää, että valtio korvaisi kunnille kiireellisten sosiaalipalvelujen kustannuksia, kun palveluja annetaan henkilölle, joka on saanut kielteisen päätöksen kansainvälistä suojelua koskevaan hakemukseensa eikä saa enää vastaanottopalveluja.

Kunnille korvattaisiin kiireellisessä tapauksessa välttämättömänä sosiaalipalveluna annettu tilapäinen asuminen sekä kustannukset ruoasta ja välttämättömistä lääkkeistä. Korvauksen myöntäminen edellyttää, että henkilö on hakenut kunnasta välttämätöntä sosiaalipalvelua ja kunnassa on tehty palvelun antamisesta valituskelpoinen päätös.

Kiireellisen sosiaalihuollon kustannusten korvaamisessa kunnille ei ole kyse uudesta tehtävästä kunnille tai uudesta palvelusta laittomasti maassa oleskeleville, vaan ainoastaan valtion ja kuntien välisestä kustannusten jaosta.

Lainmuutoksen valmistelu on ollut osa maahanmuuton ministerityöryhmän toimenpidesuunnitelmaa laittoman maassa oleskelun ehkäisystä ja hallinnasta. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2018.

Lähde: STM

4 KOMMENTIT

  1. Voihan vitun vittu. Tein töitä 34 vuotta ja nyt työttömänä ei ole varaa edes hammasalääkäriin. Joskus 400:sta buranaa pystyy ostamaan pienen paketin. Maailma on aika paska. Jos sitä joulun yli kuitenkin sinnittelisi, kiusallakin.

  2. Kaulan alueella on pieniä kutisevia luomia. Kävin Tervarissa ja sain ajan yli kuukauden päähän. Maksan vielä käynnistäni. Tää ei ole enää tästä mailmasta että laiton elintasomuuttaja menee edelleni kevyesti. Musta tuli nyt juuri tämän päivän natsi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.