Vihreiden Niinistö haukkuu koko hallituksen – ”Ja tällaista piiri pieni pyörii -sirkusta me sitten joudumme katselemaan…”

6

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö ampuu kovilla pitkässä facebook-päivityksessään. Niinistö haukkuu pystyyn koko hallituksen ja erityisesti pääministeri Juha Sipilä saa osansa.

-”Huolestuttavinta viime päivien uutisoinnissa hallituksen uusista toilailuista on se, että vihoviimeinenkin luottamus hallituksen pyrkimykseen miettiä kaikkien suomalaisten yhteistä etua on kaikkoamassa. Kesäkuussa pääministeri Sipilä orkestroi hallituksen jatkon heikolla parlamentaarisella pohjalla pitääkseen vallastaan kiinni. Ja nyt, kun muu hallitus on heikko, kokoomus jyrää yksityisten terveysfirmojen lobbareiden tahtoa läpi sote-uudistuksessa – vallassa roikkuvan keskustan kykenemättä heikkouden tilassa sitä estämään. Sinisistä nyt puhumattakaan, joilla on viisi ministeriä alle kahden prosentin gallupkannatuksella.”

Myöskin Niinistö on liittynyt Sipilää valehtelustaan moralisoivaan kansanosaan ja muistuttaa Sipilän vallan heikentymisestä mm. hallituskumppanien silmissä.

-”Sipilä vetosi siihen, että on isänmaan etu välttää hallituskriisi. No, miltä meno on sen jälkeen näyttänyt? Päätöksiä ei saada aikaan ja hallitus jatkaa köyhien perusturvasta ja koulutuksesta leikkaamista ensi vuoden budjettiesityksessään. Sotessa gallupkiimassa oleva kokoomus ajattelee nyt voitonriemuisena voivansa jyrätä heikon pääministerin. Ja siltä se näyttääkin: vielä kaksi viikkoa sitten virkamiesten pohjaesitys oli julkisuuteen tulleiden tietojen valossa perustuslain kannalta hyväksyttävä ja paransi merkittävästi hallituksen aiemman esityksen yhdenvertaisuusongelmia.”

Pitkä osio oli annettu myöskin SoTe-uudistukselle, jonka osalta Niinistö syyttää erityisesti kokoomusta lobbareiden tahtoon alistumisesta.

-”Mutta sitten pöytään tulivat kokoomuksen neuvottelijat, joille kokoomuslaiset ex-poliitikot lobbasivat terveysfirmojen puolella tavoitteitaan sisään. Lopputuloksena on esitys, jossa lähes kaikki peruspalvelut markkinallistetaan ja ns. asiakasseteli otetaan merkittävästi käyttöön jopa erikoissairaanhoidon puolelle! Tämä esitys on jälleen pilkkomassa ihmisten oikeuden yhdenvertaisiin palveluihin ja hyvään hoitoketjuun. Samalla se lisää kustannuksia. Erikoissairaanhoidossa se vaarantaa jopa päivystyksen toimivuuden. Mallissa yksityinen palveluntarjoaja voi poimia rusinat pullasta: julkiselta sairaalalta edellytetään leikkausten tekemiseen tiettyä tehokkuus- ja kokokriteerien täyttämistä, yksityisiltä ei. Pilkkoessaan erikoissairaanhoidon voi esityksessä käydä niin, että erikoislääkäreitä ei enää riitä pitämään kaikissa alue- ja yliopistosairaaloissa päivystystä kattavana.”

Julkaisunsa lopuksi Niinistö tiivistää tämänhetkiset tuntemuksensa hallituksesta ja SoTe:n tulevaisuuden näkymistä.

-”Ja tällaista piiri pieni pyörii -sirkusta me sitten joudumme katselemaan: valtaan takertuva pääministeri, härskisti valtaansa lobbarien hyväksi hyödyntävä valtiovarainministerin puolue, historian hamaan pian häviävä tukipuolue. Naurattaisi, jollei kysymys olisi niin vakavasti asioista: Suomen sote-palvelujen tulevaisuudesta ja niiden vaarantamisesta. Kyse on ihmisten oikeudesta hyvään terveyteen ja isosta julkisesta sote-varallisuudesta. Hallituksen esitykselle on laitettava stoppi ennen kuin on liian myöhäistä.”

Lähde: facebook.com/niinistoville

 

 

6 KOMMENTIT

 1. Ikävä kyllä me judumme katselmaan moista sirkusta. Ja suurimpina Pelleinä sielä ovat vihreät, keskusta, kokoomus ja sdp. Ja ne kaikki koittavat pettää toinen toisiaan ja yhdessä kansaa sen minkä ehtivät. Valehtelua, selkäänpukotusta ja suoranaista kusetusta. Ja jokainen joka oikein ryvettyy, saa palkkioviraksi EU:n MEP:in paikan ja sen palkan.

  ”200 apinaa jos häkkiin saisin….”

  • Juurikin näin ovat asiat. Tuo vihreä valhe ei ainakaan tilannetta paranna, eikä demarien rikollisia täynnä oleva maailmoja halaileva kulttuurimarxistinen puolue, mutta se on kyllä totta, että Kokoomus tahtoo jakaa terveydenhuoltoon tarkoitetut varamme ylikansallisille yhtiöille ja surkastuttaa meidän loistavan erikoissairaanhoitomme, ja Kepu on siinä mukana täysin rinnoin, koska se taas Bernerin ollessa etunenässä, tahtoo yksityistää kaiken valtion omaisuuden. Eli ei siis ole oppositiosta mitään apua, sillä samaa globalistisakkia ovat ihan kaikki. Pieni persujen joukko yrittää vähän vikistä, mutta ei heitä kukaan kuuntele, kun puolet puolueesta on hallituksessa tuhoamassa Suomea sen kuin kerkiävät.

 2. Hyvä kirjoitus hyvä että joku muukin kun persut antaa julkisesti huutia noille kun kansalaisia ne ei kuuntele vaikka ne on saaneet jo useamman miljoonan ihmisen pinnan pikkusen kireelle hyvä ettei verisuonet katkee.

 3. Mutta mutta, ville unohtaa maahantunkeutuneet elintasopakolaiset joiden ylläpito maksaa Suomen veronmaksajille todella paljon eikä loppua näy.

 4. On tässä se hyvä puoli, että Vihreitä ei tarvitse katsella, eikä heidän sössötyksiään kuunnella, niin paljon kuin heidän hallituksessa ollessaan.

 5. Taitaa vihreille käydä vähän samaan tapaan kuin itävallassa, gallupit saa pikkuhiljaa sivuuttaa, ne tehdään tarkoitushakuisesti

  Seuraavissa vaaleissa suurimmat häviäjät ovat kaikki hallituspuolueet.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.