Berner kertoo rahan puutteen olevan syynä vartioimattomiin tasoristeyksiin

16

Eilisaamuinen tasoristeysturma, jossa puolustusvoimien miehsitönkuljetusajoneuvo joutu törmäyskurssille junan kanssa, on jälleen kirvoittanut keskustelun vartioimattomista tasoristeyksistä. Onnettomuudessa kuoli neljä ja loukkaantui neljä. Vartioimattomat tasoristeykset eivät Liikenneministeri Anne Bernerin mukaan ole lainkaan tavattomia.

-”Vartioimattomia tasoristeyksiä on Suomessa vielä huomattava määrä. Haaste näiden risteyksien äärellä on se, että niitä on systemaattisesti pyritty poistamaan, mutta ei vielä tarpeeksi.”

Suomen 3200 tasoristeyksestä vartioimattomia on 2500. Itse ministerikin on sitä mieltä, että tasoristeyksien valvonta esimerkiksi puomein, on tehokkain tapa vähentää onnettomuuksia mutta kuten Berner sanoo, ”Raha on ollut rajallista…”.

-”Raha on ollut rajallista. En osaa sanoa vielä, tuleeko tasoristeyksille lisärahaa seuraavien vuosien budjeteissa. Mutta parhaillaan käynnissä oleva liikenneviraston toimenpidesuunnitelma rytmittää tätä asiaa, ja jatkuvasti seuraamme ja tarkennamme sitä, tarvitaanko jatkossa enemmän rahaa.”

Liikennevirastossa käytetään vuosittain 7-14 miljoonaa euroa tasoristeysten poistamiseen ja toimenpideohjelma on olemassa vuoteen 2030 asti.

Lähde: SK

16 KOMMENTIT

  • Valehtelee. Jos Rahaa on jakaa mm. laittomille maassa olijoille, niin miksi ei tasoristeyksiin. Muitakin esimerkkejä holtittomasta levittämisesti on kymmenittäin pitkin maailman turuja ja toreja!

 1. Jaa, eikös ne puomirahat voisi ottaa ihan lipputuloista? Liputhan maksavat paljon enemmän kuin linja-autoliput. Sillä erotuksella luulisi saavan puomit tasoristeyksiin tai rakennettua eritasoliittymät. Junat kun eivät maksa kiskojaan itse mutta linja-autoliikenne maksaa tiestönsä itse. Niin että kun mitataan voittojen määrää niin VR on ihan omassa luokassaan.

 2. Kyllä yksi suuri syy on junan väritys valko-vihreä. Aikoinaan lähijunien keulaosa oli kirkaan oranssin värinen. Miksei ole enää onko taas turvallisuus jäännyt toiseksi, jonkin junan värisuunnittelijan mielihalujen suhteen.

 3. Onhan MEILLÄ 50 000 matua — kyllä niistä pitäisi piisata vartija 3-vuoroon joka vartioimattomalle ylikäytävälle !

 4. Yksi keino on mutta saattaa traumatisoida eliniäksi tasoristeystä lähestyvän … junan keulaan keulan kokoinen ministerin naamakuva ?

  • Tuo on hyvä ehdotus. Varmasti loppuu tasoristeysonnettomuudet ja siinä sivussa myös hirvionnettomuudet. Tulisikohan hirvet sitten maanteille kun junat kauhistuttaisivat ne? Voi olla.

 5. Vaan eipä Suomen rajojenkaan valvonta taida onnistua … kuulemma 50 000 luvatonta ängennyt elätiksi !

 6. Matuinvaasioon laitettu raha jo NYT olisi korjannut monta tasoristeystä. Täällä päin oli aikoinaan vaarallinen tienpätkä jossa sattui pahoja onnettomuuksia ja sitä lähetettiin joku tielaitoksen pamppu katsomaan. Kuinka ollakkaan, pampun auto meinasi joutua onnettomuuteen, olisko ollut jonkun turverekan kanssa siinä pahassa paikassa. Rahaa löytyi heti seuraavan vuonna tien oikaisemiseen ja asfaltointiin siihen tien alkupäähän, joka oli pahin kohta sillä osuudella.

 7. Aikoinaan oli osittain silloin jo luovutetun Etelä-Karjalan alueella kämppäämässä muijansa kanssa ku minister Urpo Leppänen , näillä oli kesämökki jossain tuskien taipaleen mutkassa , annas olla , ei kerennyt juusto vanheta kun oli leveän sileä asffalttitie viimmosen päälle mökkipahaselle !
  Toinen tapaus oli evuskunnan puheliain ”mies” , Uosukaiska . Jokaiselle tyyppi tuottaa kai vieläkin tuskaisia painajaisia . Sille tehdätettiin 4-kaistainen moottoritien tynkä melkein kotiovelle !

 8. Vaikkapa Berneröintien sijaan. Avian Guggenheim-rahat ja Bernerin Lastensairaalarahat tasoristeyksiinvain

 9. Laittomasti maasaolijoiden kustannuksilla olisi helppoa poistaa vartioimattomat tasoristeykset. Niin ei vaan t

 10. Vähän kun veroparatiiseista palautettais suomalaisten veronmaksajien rahoja. Postillakin ”hukattuja” miljoonia, joista koskaan mitään selvitystä saatu, minne olivat hävinneet. Taisivat olla niitä samankaltaisia ”mittatappioita”, joilla henkilökunta humaltuu.

 11. Rahat tasoristeysten korjaukseen saadaan , kun B. junailee pääteille 200 metrin välein käkikopit nopeuksia valvomaan ja sakotusraja asetetaan o km ylityksiin. Tieliiikeneturvallisuus paranee samalla toivottavasti ehkä!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.