Berner kertoo rahan puutteen olevan syynä vartioimattomiin tasoristeyksiin

Eilisaamuinen tasoristeysturma, jossa puolustusvoimien miehsitönkuljetusajoneuvo joutu törmäyskurssille junan kanssa, on jälleen kirvoittanut keskustelun vartioimattomista tasoristeyksistä. Onnettomuudessa kuoli neljä ja loukkaantui neljä. Vartioimattomat tasoristeykset eivät Liikenneministeri Anne Bernerin mukaan ole lainkaan tavattomia.

-”Vartioimattomia tasoristeyksiä on Suomessa vielä huomattava määrä. Haaste näiden risteyksien äärellä on se, että niitä on systemaattisesti pyritty poistamaan, mutta ei vielä tarpeeksi.”

Suomen 3200 tasoristeyksestä vartioimattomia on 2500. Itse ministerikin on sitä mieltä, että tasoristeyksien valvonta esimerkiksi puomein, on tehokkain tapa vähentää onnettomuuksia mutta kuten Berner sanoo, ”Raha on ollut rajallista…”.

-”Raha on ollut rajallista. En osaa sanoa vielä, tuleeko tasoristeyksille lisärahaa seuraavien vuosien budjeteissa. Mutta parhaillaan käynnissä oleva liikenneviraston toimenpidesuunnitelma rytmittää tätä asiaa, ja jatkuvasti seuraamme ja tarkennamme sitä, tarvitaanko jatkossa enemmän rahaa.”

Liikennevirastossa käytetään vuosittain 7-14 miljoonaa euroa tasoristeysten poistamiseen ja toimenpideohjelma on olemassa vuoteen 2030 asti.

Lähde: SK

16 thoughts on “Berner kertoo rahan puutteen olevan syynä vartioimattomiin tasoristeyksiin

  • 27.10.2017 at 09:24
    Permalink

    Nii nii… matuihin kyllä on rahaa

    Reply
    • 27.10.2017 at 18:57
      Permalink

      Valehtelee. Jos Rahaa on jakaa mm. laittomille maassa olijoille, niin miksi ei tasoristeyksiin. Muitakin esimerkkejä holtittomasta levittämisesti on kymmenittäin pitkin maailman turuja ja toreja!

      Reply
  • 27.10.2017 at 10:14
    Permalink

    Jaa, eikös ne puomirahat voisi ottaa ihan lipputuloista? Liputhan maksavat paljon enemmän kuin linja-autoliput. Sillä erotuksella luulisi saavan puomit tasoristeyksiin tai rakennettua eritasoliittymät. Junat kun eivät maksa kiskojaan itse mutta linja-autoliikenne maksaa tiestönsä itse. Niin että kun mitataan voittojen määrää niin VR on ihan omassa luokassaan.

    Reply
  • 27.10.2017 at 10:34
    Permalink

    Kyllä yksi suuri syy on junan väritys valko-vihreä. Aikoinaan lähijunien keulaosa oli kirkaan oranssin värinen. Miksei ole enää onko taas turvallisuus jäännyt toiseksi, jonkin junan värisuunnittelijan mielihalujen suhteen.

    Reply
  • 27.10.2017 at 10:56
    Permalink

    Onhan MEILLÄ 50 000 matua — kyllä niistä pitäisi piisata vartija 3-vuoroon joka vartioimattomalle ylikäytävälle !

    Reply
  • 27.10.2017 at 13:14
    Permalink

    Yksi keino on mutta saattaa traumatisoida eliniäksi tasoristeystä lähestyvän … junan keulaan keulan kokoinen ministerin naamakuva ?

    Reply
    • 27.10.2017 at 19:00
      Permalink

      Tuo on hyvä ehdotus. Varmasti loppuu tasoristeysonnettomuudet ja siinä sivussa myös hirvionnettomuudet. Tulisikohan hirvet sitten maanteille kun junat kauhistuttaisivat ne? Voi olla.

      Reply
  • 27.10.2017 at 14:39
    Permalink

    Vaan eipä Suomen rajojenkaan valvonta taida onnistua … kuulemma 50 000 luvatonta ängennyt elätiksi !

    Reply
  • 27.10.2017 at 21:15
    Permalink

    Perseestä tämän maan johtajat!
    Matuille tosuaan riittää fyrkkaa….

    Reply
  • 28.10.2017 at 06:13
    Permalink

    Matuinvaasioon laitettu raha jo NYT olisi korjannut monta tasoristeystä. Täällä päin oli aikoinaan vaarallinen tienpätkä jossa sattui pahoja onnettomuuksia ja sitä lähetettiin joku tielaitoksen pamppu katsomaan. Kuinka ollakkaan, pampun auto meinasi joutua onnettomuuteen, olisko ollut jonkun turverekan kanssa siinä pahassa paikassa. Rahaa löytyi heti seuraavan vuonna tien oikaisemiseen ja asfaltointiin siihen tien alkupäähän, joka oli pahin kohta sillä osuudella.

    Reply
  • 28.10.2017 at 07:03
    Permalink

    Aikoinaan oli osittain silloin jo luovutetun Etelä-Karjalan alueella kämppäämässä muijansa kanssa ku minister Urpo Leppänen , näillä oli kesämökki jossain tuskien taipaleen mutkassa , annas olla , ei kerennyt juusto vanheta kun oli leveän sileä asffalttitie viimmosen päälle mökkipahaselle !
    Toinen tapaus oli evuskunnan puheliain ”mies” , Uosukaiska . Jokaiselle tyyppi tuottaa kai vieläkin tuskaisia painajaisia . Sille tehdätettiin 4-kaistainen moottoritien tynkä melkein kotiovelle !

    Reply
  • 28.10.2017 at 13:41
    Permalink

    Vaikkapa Berneröintien sijaan. Avian Guggenheim-rahat ja Bernerin Lastensairaalarahat tasoristeyksiinvain

    Reply
  • 28.10.2017 at 19:45
    Permalink

    Laittomasti maasaolijoiden kustannuksilla olisi helppoa poistaa vartioimattomat tasoristeykset. Niin ei vaan t

    Reply
  • 30.10.2017 at 12:38
    Permalink

    Vähän kun veroparatiiseista palautettais suomalaisten veronmaksajien rahoja. Postillakin ”hukattuja” miljoonia, joista koskaan mitään selvitystä saatu, minne olivat hävinneet. Taisivat olla niitä samankaltaisia ”mittatappioita”, joilla henkilökunta humaltuu.

    Reply
  • 30.10.2017 at 19:23
    Permalink

    Pakollinen pysähtymismerkki ei paljo maksa. Edes se.

    Reply
  • 30.10.2017 at 22:53
    Permalink

    Rahat tasoristeysten korjaukseen saadaan , kun B. junailee pääteille 200 metrin välein käkikopit nopeuksia valvomaan ja sakotusraja asetetaan o km ylityksiin. Tieliiikeneturvallisuus paranee samalla toivottavasti ehkä!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.