Helsinkiläisvaltuutetuilla yli 3000 euron tuntipalkka – Seitsemän minuutin kokouksen hintalappu 40 000 euroa

6

Helsingin kaupunginvaltuusto piti keskiviikkona noin seitsemän minuutin valtuuston kokouksen, josta kukin kokoukseen osallistunut kuntapäättäjä sai 385 euron suuruisen kokouspalkkion. Jopa joidenkin kokoukseen osallistuneiden poliitikkojen on vaikea sulattaa tätä ja esimerkiksi kokoomuslainen Otto Meri on puheenvuoron blogissaan kertonut lahjoittavansa palkkion hyväntekeväisyyteen.

-”Teen sen siksi, etten ole ansainnut tämän kertaista palkkiota. Lähden kaikessa poliittisessa toiminnassani siitä, että julkisia varoja pitää käyttää vastuullisesti.”

Helsingin liberaalien puheenjohtajana ja Helsingin varavaltuutettuna toimiva Amos Ahola otti keskiviikkona osaa ensimmäiseen valtuuston kokoukseensa ja oli tyrmistynyt näkemästään.

-”Poistuessani tänään ensimmäisestä Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksestani totesin tutulle valtuutetulle, että uskoni demokratiaan rapisi taas lisää – hän kuittasi, ettei rapiseminen lopu koskaan. Pääsin tänään todistamaan kuinka 85 valtuutettua kuittasi 385e per nuppi painamalla kerran ”Läsnä”- nappia. Kokous kesti 7 minuuttia, ja ensimmäinen valtuutettu oli ovesta ulkona jo kolmen minuutin kohdalla.”

Ahola on kertonut lahjoittavansa puolet palkkiostaan hyväntekeväisyyteen ja puolet liberaalipuolueen ”sotakassaan”.

Ville-Veikko Rantamaula, keskustan Helsingin jaoston puheenjohtaja, kertoo laskeneensa kokouksen maksaneen kaikkineen noin 40 000 euroa josta palkkiot söivät 32850 euroa.

Lähde: PuheenvuoroPuheenvuoro.1

 

6 KOMMENTIT

  1. Yhteiskunnan velkaannuttaminen joka saralla , on tärkein tehtävämme. Täten tyhjästä nyhjäistyt (finassikupla,painettua paperisilppua) velkaeurot saadaan jakoon ja maa velkaorjuuteen, sekä ”monikansallisten ”pankkiirien omaisuudeksi. Näin kaikissa euromaissa mädätys etenee kalergisuunnitelman rinnalla.#kivapuhe

  2. Armanin ohjelmassa oli taannoin yli 90v mies. Sodan nähny ja sillee. Oli anonut helsingiltä 10 päivän kuntoisuus jaksoa, ei ollu saanu. Ei tietenkää saa ku on rahoille parempi reikä. Hävetkää!!!!

  3. Vihreissä ja kommunisteissa katsotaan että korvaus oli liian pieni, koska hyvien ihmisten piti vaivautua melkein turhan takia paikalle eikä tullut kunnon photo-oppsia tai tilaisuutta hyvesignaloida.

  4. Alehander Stubidon maailmassa ja 90=10 matematiikalla nämäkään rahat eivät ole mistään pois koska hänen maailmassaan talous ei ole nollasummapeliä, Alehanderin maailmassa budjetit ovat rajattomia ja rahat tulee vasemmistolaisen unelman mukaisesti ottomaatista missä niitä painavat pienet vihreät menninkäiset.

    Repikää siitä, ei sillä muuta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.