Nykysuomi kysyi ”Aiotko asioida Kärkkäisellä tulevaisuudessa?” – ”Sabotaasista” huolimatta tulos oli murskaava

10

Nykysuomi aloitti eilen hieman ennen yhdeksää kyselyn ”Aiotko asioida Kärkkäisellä tulevaisuudessa?”. Kyselyssä oli kaksi vaihtoehtoa varsin selkeään kysymykseen, joko ”Ehdottomasti” tai ”En missään tapauksessa”. Kysely lähti raketinomaisesti käyntiin ja vastauksia 26.10.2017 puoli yhdeksään mennessä kaikenkaikkiaan 10 244. Vastaukset jakaantuivat varsin yksipuolisesti ja lopputulos oli 8177 ”Ehdottomasti”-vastausta ja 2067 ”En missään tapauksessa”.

Näin ollen voisi vetää johtopäätöksen, että noin 80% Nykysuomea lukevista olisi valmiita käyttämään kauppaketju Kärkkäisen palveluita jatkossakin, valtamedian massiivisesta lokakampanjasta huolimatta. Nykysuomi on kuitenkin saanut tietoonsa että kyselyä olisi käyty ”rämppäämässä” kyselyn lopputuloksen vääristämiseksi ja näin ollen kyselyn lopputulemasta ei voida päätellä juuri muuta kuin sen, että Kärkkäinen on erittäin kiinnostava ja ainakin artikkeliin päätyneiden kommenttien perusteella varsin varteenotettava ostospaikka monelle lukijallemme.

Mainitut ”rämppäämiset”, eli kyselyyn kohdistunut sabotaasi käy ilmi oheisista kuvankaappauksista. Nimimerkillä ”Solja Sarita Sanelma” ei ylpeyttä pursuavassa päivityksessään paljasta syvällisempiä motiiveja toiminnalleen, mutta selvästi kyseessä on yritys ”paljastaa” kyselyn epäluotettavuus. Ottaen huomioon kyseessä olleen varsin harmittoman ”käytätkö kauppaketjua vai et”-mallinen kysely, on kuulostaa ”tuhannen klikin tarina” jokseenkin kohtuuttomalta vaivannäöltä. Jos otamme kyselystä pois ilmi tulleen ”sabotaasin” ja poistamme Solja Sarita Sanelman sinne kuulumattomat 999 ääntä, muuttuu tulos vieläkin selvemmäksi ja ”En missään tapauksessa”-ääniä onkin enää 1068. Mutta kuten sanottua, koska tulos oli helpohkosti manipuloitavissa, emme keskity äänestyksen tulokseen enempää.

Kyselyn todellinen arvo löytyikin siihen ilmestyneistä kommenteista
”Solja Saritan” toinen kuva josta selviää mistä gallupista oli kysymys.

Kärkkäisen kovia kokenut kauppaketju on saanut tavaran toimittajien boikotointi-ilmoitusten sekä median loka-kampanjan kautta sekä uusia asiakkaita että vankistanut aiempien asiakkaidensa ”brändi-uskollisuutta”. Seuraavaksi parhaita paloja artikkelin kommenttiosiosta.

-”Olen ollut Kärkkäisen asiakas jo vuosia. Heillä takuut pelaavat ja hintataso on työväestölle sopiva. Sieltä myös löytyvät työkalut ja vaatteet. Sekä harrastusvälineet. Valikoima on parempi kuin Honk-Kongissa tai Tokmannilla. Ja Puuilo sekä Rbin Hood ovat melko kaukana perässä. Niin että, aion todellakin jatkossa asioida Kärkkäisellä. Se kun on työmatkan varrella.”

-”Kärkkäinen on viimeisiä firmoja myymässä rehtejä vanhan ajan hehkulamppuja. Jo pelkästään siksikin asioin siellä, minä kun en mitään mikkihiirilamppuja kattooni ripusta. Ja jos EU-direktiivi jotain kieltää, niin sen täytyy olla hyvää tavaraa.”

-”Totta helevetissä aion asioida Kärkkäisellä.”

-”Siellä käyn, kuten ennenkin. Valikoima ja hintataso on oivalliset. Politiikan jätän osaavammille tai tiedostavammille.”

-”Aion tutustua Kärkkäisen verkkokauppaan , joka saa minusta uuden asiakkaan.
Fazerit vaiddan Lidlin tuotteisiin, Helkamaa en osta missään tuotteessa ja Finlayson korvataan muiden valmistajien tuotteilla.”

-”En ole ennen ostanut sieltä mutta nyt yritän keksiä jotain ostettavaa ihan vaan viittuuttani.”

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta kommentit ovat jokaisen vapaasti luettavissa täältä. Ainakin kommenttiosion ja osittain kyselynkin tuloksen perusteella Kärkkäisen voitoksi kääntynyt ”skandaali” ja boikotointi-ilmoitukset näyttäisivät osuvan myöskin boikottiin ryhtyneiden ja sellaista harkitsevien yritysten nilkkaan. Kommenteissa nimittäin kerrotaan useaankin otteeseen yllä mainittujen yritysten päätyvän kuluttajien boikottiin toimintansa vuoksi.

-”Sama porukka yritti terrorisoida myös minua aikanaan. Finalysonin pyyhkeet paloi ja Helkaman fillari lähtee justiinsa kierrätyslaitokselle.”

-”Aion asioida Kärkkäisen kaupassa aina kun on mahdollisista, mutta ei osta enää mitään tuotteita häntä vastaa asettuneilta yhtiöiltä enkä suosittele sitä muillekkaan.”

-”Aion tutustua Kärkkäisen verkkokauppaan , joka saa minusta uuden asiakkaan.
Fazerit vaiddan Lidlin tuotteisiin, Helkamaa en osta missään tuotteessa ja Finlayson korvataan muiden valmistajien tuotteilla.”

-”Kyllä käyn Kärkkäisellä ja boikotoin kaikkia liikkeen ajojahtiin osallistuneita tahoja -osa olikin jo vanhalta boikottilistalta tuttuja nimiä mm. Fazer ja Berner ovat erittäin suomalaisvastaisia puljuja joita olen vältellyt jo vuosia.”

-”Pitää lisätä Kärkkäiseltä ostamista. Ja nuo boikotoivat firmat boikottiin.”

-”Laitoin palautetta boikotoijayrityksille, että boikotoin heidän tuotteitaan eli jätän ne kaupan hyllylle. Tehkää te samoin!”

Nykysuomi kiittää kyselyyn osallistuneita ja kommentoineita.

10 KOMMENTIT

  1. Pistinkin merkille miten ei-ääniä alkoi yhtäkkiä tulla paljon enemmän kuin alussa. Varmasti niitä on useampi henkilö antanut. Voin hyvin kuvitella että tämän luontoisia gallup-kyselyjä varten on facebookissa useitakin suvakkien ”peukutuskomppanioita” valmiudessa.

  2. Ehdottomasti !! Jospa vain tällä paikkakunnalla olisikin joku Kärkkäinen, niin HETI ostaisin sieltä KAIKEN mahdollisen.

  3. Kärkkäistä ei ole seudullani, mutta jos tulee, niin käytän mikäli kauppa on niin hyvä kuin puhutaan. En siksi, että sympatiseeraisin omistajan mielipiteitä, vaan vastalauseena tiedostavan vihervasemmiston natseja-rasisteja-sovinisteja-kaikkialla-hysterialle.

  4. Verkkokauppa on kaikkien ulottuvilla. Itse tilaan sieltä koska kauppaa ei ole lähimaillakaan.
    On se kumma tämä suomalainen yhteiskunta. Yllytetään perustamaan yrityksiä ja yrittämään, mutta jos et nuole suvakkien takalistoa, niin sinut tapetaan, tai ainakin yritetään vaikka olisit kuinka rehellinen. Kärkkäinen on Hatun noston arvoinen yrittäjä perheineen! Kaikki kunnia heille!

  5. ON MÖKKIMATKAN VARRELLA JA JOS JOTAIN YATVITSEN KOUKKAA MOOTTORITIELTÄ TANKKAAMAAN JA SITTEN OSTOKSILLE kÄRKKÄISELLE, SIELTÄ OLEN SAANUT KAIKKI RELEET MITÄ OLEN TARVINNUT JA HINTATASO ON OMASTA MIELESTÄNI KOHDALLAA. kOTIMAISTA YRITTÄJÄÄ ON SUOSITTAVA. kUTEN MYÖS PUUILOAKIN.

  6. Olen ollut viime kuukausina lähes ”kanta-asikas”. Kaikkea tarpeelista kuten aggregaatti ja tehoted valot olen sieltä hankkinut.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.