Ruotsissa asuntojen hinnat romahtivat mahdollisesti jopa -15%

3

Ruotsalaisen kiinteistövälitysyhtiön Erik Olssonin mukaan se mitä puhutaan nyt, eli  muutaman prosentin pudotukset eivät pidä paikkaansa.

Toimitusjohtaja Erik Olsson perustelee väitettään sillä, että ”Aina kun tulee nopeita muutoksia, niin tilastot eivät pysy mukana.” tilastot seuraavat viikkoja, jopa kuukausia perässä. Olsson epäileekin todellisen hinnanlaskun olevan jotain 10-15 prosentin luokkaa.

Olsson sanoo ja pelkää, kun jo parin prosentin lasku saa Ruotsalaiset varpailleen, mitä tapahtuu kun todellisuus selviää?

Asuntojen hintojen romahdus käsittää Ruotsissa isot alueet. Suurimmat hinnanpudotukset asettuvat Tukholman kalliisiin kerrostaloasuntoihin.

Myös Ruotsalaiset kiinteistöyhtiöt ovat antaneet tulosvaroituksia, mikä viittaisi suurempaan ongelmaan. Kiinteistöyhtiö Oscar Properties antoi maanantaina tulosvaroituksen ja ruuvasi samalla aikaisempaa ennustettaan 400 miljoonaa kruunua alemmaksi. Yhtiön osake on lähes 10 prosentin laskussa ilmoituksen jälkeen. Yhtiöön on liitetty myös sisäpiirikauppoja. Yhtiön puheenjohtaja on ollut kuulusteluissa törkeästä sisäpiiririkoksesta.

Läde: Kauppalehti

3 KOMMENTIT

  1. Monikultttuurisen ruåtsin lopullinen romahdus on alkanut -tilanne on paljon huonompi mitä virallisista tilastoista käy ilmi. Täysin utopinen yhteiskuntamalli ajaa maan konkurssiin.

  2. Ruotsissa on alkanut nyt se kehitys joka Suomessa olisi pitänyt alkaa jo, mutta jota keinotekoisesti on siirretty eteenpäin. Ja kun se tulee, on korjausliike raju.

    Niin Suomessa kuin Ruotsissakin ihmisiä kuolee enemmän kuin syntyy. Ja nyt kun sodanaaikaisen ikäluokat sekä suuret ikäluokat (ns. keskikaljasukupolvi) ovat elämänsä ehtoossa, vapautuu markkinoille asuntoja hirvittävät määrät. Neljä vuotta sitten tehdyn tutkimuksen mukaan Helsingin asunnoista 35% oli silloin yksinelävän yli 75 vuotiaan omistuksessa. Mitä siis tapahtuu kun asunnoista Suomessa (tilanne ei ole muualla erilainen) vapautuu 35%? Tai kun kansakunnasta Suomessa poistuu 35%, Ruotsissa 45%, luonnollisen kiertokulun seurauksena?

    Edessä on asuntomarkkinoiden kaaos. Hintojen romahtaminen ajaa velalliset kierteseen koska pankit vaativat suurempia vakuuksia. Lainaa suomalaisilla on yli oman maksukyvyn. Jos keskimäärin jokaisella suomalaisella on asuntovelkaa 120 000e, niin kenellä on meidän perhen velat? Tästä olen puhunut jo vuosia. Asuntojen hintaan tulee samanlainen romahdus kuin -90 luvulla. 30% arvosta saattaa hävitä pois kuukaudessa.

    Suomen valtio pitkitti vääjäämätöntä vetäessään kiinteistöveron korotuksen takaisin. Nyt suomalaiset valheellisesti kuvittelevat ”säästyneensä” lisäveroilta ja siksi kuluttavat kuin viimeistä päivää. Mutta edessä on romahdus. Minä odotan että kesämökit tulevat myyntiin. Etsin mökkiä järven rannata, sellaisen jossa ei ole kaislaa eikä mutapohjaa, ja maksan noin 5e/neliö. Saattaa kuulostaa vähältä, mutta romahduksen jälkeen hintataso on alle 10e/neliö. Sellainen 30-40 000e tulee olemaan mökkimarkkinoiden toteutuneiden kauppojen hintataso. Pyytäähän saa, mutta kunhan nyt ensin päästään vuoteen 2025 ja katsotaan kuinka monta suomalaista on ostamassa, niin palataan asiaa uudelleen. Ja naapureillakin on merkitystä mökkimarkkinoiden hinnoitteluun. Se pitää aina muistaa. Se joka ehtii ensimmäisenä myymään, pääsee myymään suomalaisilla naapureilla.

    • Länsimaista ihmistä ei lisääntyminen enää kiinnosta. Sitä kiinnostaa ylenpalttinen kulutus ja zillailu. Myös mieliala-psyykelääkkeet ovat yksi iso syy panohaluttomuuteen ja perheiden perustamiseen kautta lapsien teko. Jo nyt jää nuoria valtavat määrät eläkkeelle kun syövät näitä myrkkyjä. Miksi kukaan ei ole tehnyt tilastoa mielialalääkkeiden käytöstä kautta syntyvyyden laskuun länsimaissa. Jos oikein vetää folihattu puolelle, onko tämä ehkä tarkoituskin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.