Hallitus ajaa lakiuudistusta, jonka seurauksena rattijuopumuksesta voi selvitä jatkossa ilman seuraamusta

4

Hallitus on muuttamassa Suomen lainsäädäntöä siten, että rattijuopumuksesta seuraa poliisin sakkomenettely. Se merkitsee sitä, että sakkoa ei voida enää muuttaa vankeudeksi, mikäli sakko jää maksamatta eikä sitä saada perittyä, uutisoi Suomen uutiset.

Vielä nykyään rattijuopumustuomio annetaan käräjäoikeudessa, jolloin maksamatta jäävä sakko muutetaan vankeudeksi.

Perussuomalaisten juristikansanedustaja Ville Tavio pitää hallituksen esitystä äärimmäisen huonona.

– Tämä johtaa rattijuoppojen täydelliseen piittaamattomuuteen laista sekä rattijuopumusten määrän kasvuun. Oikeusvaltiossa ei voida toimia siten, että säästösyiden takia rattijuopumuksesta ei laiteta enää vankilaan, Tavio toteaa.

Facebook-sivuillaan Tavio kehottaa seuraajiaan jakamaan uutista eteenpäin, koska valtamedia ei ole katsonut aiheelliseksi uutisoida asiasta.

Lähde: Suomen Uutiset, Facebook

4 KOMMENTIT

  1. Tämä muutos olisi ihan hanurista. Sen jälkeen isokenkäiset ajelisivat kännissä kuten entinen maatalousministeri Hemiläkin.

    Miksei tehdä niin kuten euroopassa että raja on 0.8 promillea. Mutta jos jotain sattuu niin alkoholi on koventamisperuste.

  2. Vihdoinkin pääsee mökkiltä rankan illan jälkeen kotio ilman huolen häivää 😀

  3. Enpä usko että Tavion huoli on perusteltu. Jos ns tavallinen ihminen saa sakot, hän maksaa ne aina. Ellei maksa niin ulosottomies tulee tilille. Se ettei panna vankilaan, ei siis tarkoita ettei mitään voida tehdä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.