Kiina suunnittelee dollarin ylivallan kaatamista – Petro-Yuan öljyn hinnoittelijaksi jo tänä vuonna?

8

Maailman suurin öljyn ostaja Kiina aikoo aloittaa öljyn hinnoittelun perustuen omaan valuuttaansa, näin mahdollisesti horjuttaen dollarin asemaa maailman ”suurimpana” ja voimakkaimpana valuuttana.

Kiina näkee aikeensa luonnollisena, ottaen huomioon öljyn statuksen maailmantalouden arvokkaimpana tuotteena ja Kiinan aseman maailman suurimpana öljyn ostajana. Mikäli Kiina toteuttaa aikomuksensa, päättää se samalla riippuvuutensa dollarista. Myöskään Yhdysvaltojen ulkovaltoja vastaan harjoittama pakotepolitiikka ei enää koskisi nykyisellä potentiaalillaan Kiinaa tai muitakaan valtioita, jotka tekisivät öljyyn kohdistuvat kauppasopimuksensa petro-yuanin, eikä petro-dollarin hinnoittelemina.

Petro-Yuanilla on edessään kivinen tie. Vuosikymmenien dollariin perustunut öljykauppa ei muutu päivässä, mutta toisaalta kansainvälistä kiinnostusta on varmasti löydettävissä. Jeff Brown, kansainvälisen energia-asiantuntijayritys FGE:n johtaja, kertoo maailmassa olevan vain muutama suurempi sopimus, joihin kaikki muut öljykaupan sopimukset perustuvat.

-”Sen muuttaminen tulee olemaan poikkeuksellisen vaikeaa.”

Brownin mukaan petro-yuanin tulevaisuuden elinehto on siinä, että Kiinan valtio käytännössä pakottaisi kiinalaiset öljy-yhtiöt käyttämään sitä sopimuksiensa hinnoittelijana. Tulevaisuuden kaupankäyntiä varten Kiina on avannut yli 6000 uutta kaupankäyntitiliä raakaöljymarkkinoita varten.

Kiinan aikeilla on erittäin hyvät lähtökohdat vaikka öljyn kysyntä ei näyttäisikään hiipuvan aivan lähivuosina. Sen asema suurimpana öljyn ostajamaana tarjoaa voimakkaan vipuvarren tulevaisuuden sopimusneuvotteluihin.

Lähde: CNBC

8 KOMMENTIT

 1. Tämä olisi todella mannaa amerikkalaisten omahyväisydelle. Tulee vielä sekin aika että amerikkalaiset joutuvat muuttamaan kaupankäyntinsä muiden maiden valuutoiksi. Kuten ruplaksi ja jeniksi.

 2. Yhdysvaltojen valtionvelka laukeaa käsiin, jos petrodollarilla ei ole monopoliasemaa. Sen jälkeen koko länsimainen rahoitusjärjestelmä romahtaa. Saksassa oltiin viisaita, kun kultavarannot kotiutettiin pikavauhtia, suunnitelmia nopeammin.

 3. Ja kun dollari romahtaa alle kriittisen pisteen, syttyy suursota jolla korjataan valuutat oikealle tielle. Näinhän on käynyt aiemminkin historiassa. Saattaa tosin olla että seuraava maailmanpalo on viimeinen.

 4. Dollari on ollut 1913 asti arvotonta vessapaperia, Feseral Reserve Actin ansiosta. Ainoastaan sota ja sen pakottaminen öljykauppaan on pitänyt Amerikan hengissä. Roskamedian hiljaisuus aiheesta puhuu omaa kieltään.

  Saudit ja Turkki ostaa aseita Venäjältä, Saudien prinssi kävi Moskovassa, Erdogan veljeilee Putinin kanssa vain hetki sen jälkeen kun pudottivat Suhoin. Taisi tulla selväksi että Nato de facto pesee kätensä kun pitäisi olla viides artikla.

  Asetelma muuttuu. Jos dollaria ei saada pakotettua maksuvälineeksi, on Amerikka tilanteessa, missä ainoastaan suursota estää romahtamisen.

  Stubb ja kaverit peesaa Amerikkaa vaikka merenpohjaan asti. Onneksi suurin osa maailmasta ei.

  Eihän täällä tosin roskamedia julkaissut edes riviä, kun CIA:n touhuja paljastanut toimittaja murhattiin, ja eräs kabaalin ex-pankkiiri kertoi sisäpiiritieota miten homma toimii. Murhaa/nussi lasta tai et pääse isoihin pöytiin. Meneekö samanlaisen defenssin mukana ohi tajunnan, mikä estää mm. Sanna Ukkolaa ymmärtämästä olevansa propagandisti ja valkopesevänsä Pizzagate-pedofiiliskandaalia. Ikäänkuin itsestäänselvyytenä että mitään semmoista ei tapahdu.

 5. Sopivasti samaan aikaa Jenkit miettii Pohjois-Korean pommittamista, jolloin Kiina rientää apuun, Jenkit hyökkää Kiinaan ja kolmas maailmansota alkaa.

 6. USA on harrastanut elinikäistä steroidien käyttöä toisen maailmansodan jälkeen. Tämä ei ole kestävää, kun edes nykyisen taloudellisen ja sotilaallisenstatus quo:n säilyttäminen perustuu koko ”länsimaailman” dominointiin, jatkuvasti enemmissä määrin lahjontaan ja kiristykseen. Imperiumien romahtamisen vaihe on aina sitä vaarallisinta aikaa, jolloin mitä tahansa yritetään estääkseen väistämätöntä.

 7. On hienoa että tämä USA alkaa hiljalleen rapistua.Sen tekemät vääryydet ovat menneet jo yli kriittisen pisteen ja nyt pian tulee maksun aika!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.