Niinistö kannattaa NATO-kansanäänestystä, ainoa jäsenyyttä kannattava ei

Presidentti Sauli Niinistö kertoi Elinkeinoelämän valtuuskunnan järjestämässä presidentinvaalipaneelissa kannattavansa kansanäänestystä Suomen päättäessä kantaansa NATO-jäsenyydestä. RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds vastustaa kansanäänestystä perustaen kantansa siihen, ettei kansa ”välttämättä ole perillä asiasta”. Torvalds on ainoa presidenttiehdokas joka avoimesti kannattaa jäsenyyttä.

Niinistö muistuttaa että NATO:n omatkin säännöt edellyttävät jäseneksi hakevan maan kansan enemmistön kannatusta. Sen lisäksi Niinistön mukaan on pidettävä huolta päätöksen legitiimiydestä, eli yleiseen hyväksyntään.

-”Että sekin osa kansasta, joka on eri mieltä, kuitenkin hyväksyy sen ratkaisun, koska enemmistö oli sitä mieltä.

EU-äänestyksestä tuttu menettely, jossa jäsenyys ja siihen liittyvät neuvottelut käytiin ennen kansanäänestystä ja eduskunnan varsinaista päätöksentekoa, olisi myöskin tasavallan presidentin mieleen. Tämän lisäksi hän toi esiin huolensa kansan kahtiajakaantumisen vaarasta.

-”Varoittaisin sellaisista päätöksistä Naton kohdalla ja muutenkin, joissa huomattava osa kansaa saisi syviä haavoja. Ei Suomen yhteiskunnalla ole varaa siihen. Jos me sellaisessa jotenkin runttaamme tai vähättelemme, mitä tästä yhtenäisestä kansasta jää jäljelle?”

”Poliitikoilla ei ole oikeutta piiloutua kansanäänestyksen taakse”

Nils Torvalds toi kantaansa esille muunmuassa syyttämällä kansanäänestyksen puolella olevia poliitikoita vastuunpakoilusta. Hänen mukaansa päättäjillä ”ei ole oikeutta mennä piiloon kansanäänestyksen taakse” ja Brexitin osoittaneen, että ”kansanäänestyksen tulos voi olla vastaus eri kysymykseen kuin mitä kansalta kysyttiin.”

Niinistö torppasi Torvaldsin kannan yksiselitteisesti.

-”Nils, ei se ole vastuunpakoilua. Kysymys on siitä, välitämmekö näistä kansan tunnoista.

Myöskin vihreiden ehdokas Pekka Haavisto näki kansanäänestyksen vaarallisena vaihtoehtona.

Lähde: Uusisuomi

 

4 thoughts on “Niinistö kannattaa NATO-kansanäänestystä, ainoa jäsenyyttä kannattava ei

 • 30.10.2017 at 22:37
  Permalink

  Nyt kaikki NATO-kiimaiset kädelle niin pitkäksi aikaa että suurimmat paineet menee ohi eikä enää kiihotuta NATO-lipusta tai upserien univormuista. Äänestystä ei tarvita koska SUOMI ON PUOLUEETON MAA!!!

  Miten tyhmiä sielä Arkkaadianmäellä ollaan kun ei ymmärretä Suomen perustuslakia eikä kansan tahtoa?

  Reply
 • 31.10.2017 at 05:24
  Permalink

  Jos Niinistö valitaa uudelleen on Suomi Natossa niin että heiluu. Projekti saatetaan loppuun siitä mistä se alkoi ensimmäisen valinnan jälkeen.

  Reply
 • 31.10.2017 at 07:27
  Permalink

  Torvals pitää suomalaisia tyhmänä kuten suomenruottalaiset ovat aina kuvitelleet. Kansa voi äänestää väärin ja minipuolueen edustajia ja kannattajia ei saa arvostella, koska Venäjä. 2016 vapautui 25 vuoden salauksesta Pax asiakirjat ja joiden mukaan vuoden 1947 Pariisin rauhansopimusta ei ole koskaan lakkautettu ja se on edelleen voimassa. Koivisto ei koskaan allekirjoittanut yksipuolista lakkautuspäätöstä, Englanti ei edes noteerannut sitä ja Venäjä lähetti nootin, joka salattiin. Suomi ei voi liittyä pelkästään voimassa olevan rauhansopimuksen vuoksi Natoon ja isäntämaa-sopimus sekä hybridikeskus ovat laittomia. EU:n !iittymisen Pariisin rauhansopimus kieltää ja siksi Suomi on pelkkä feikkijäsen vailla jäsenyyttä, jota kupataan viimeisen päälle saamatta sieltä mitään vastineeksi.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.