Poliisilla tehovalvonta: Valvoo tehostetusti polkupyörien ajovaloja lähiviikkojen aikana Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen poliisi valvoo erityisesti lähiviikkojen aikana polkupyöräilijöiden valojen käyttöä. Valoitta ajamisesta pimeän tai hämärän aikana voi seurata 40 euron rikesakko. Poliisin havainnon mukaan valoitta ajaminen on varsin yleistä. Halvimmillaan polkupyörään soveltuvan valolaitteen voi ostaa alle kymmenellä eurolla, joten ennemmin kannattaa ostaa valolaite kuin joutua sakotetuksi.

Poliisi haluaa muistuttaa polkupyöräilijöitä pyöräilyn vaaroista ja kannustaa pyöräilijöitä turvalliseen liikkumiseen. Paras ja halvin henkivakuutus hämärässä ja pimeässä ajettaessa on pyöräilykypärän ja valojen käyttäminen. Syksyyn liittyvät hämärä ja pimeys lisäävät riskiä joutua auton kanssa yhteentörmäykseen.

Huonoissa näkyvyysolosuhteissa pyörän ja pyöräilijän näkyvyys onkin tärkeää varmistaa pitämällä pyörän valot ja heijastimet kunnossa. Omaa näkyvyyttään pyöräilijä voi parantaa ajoasun päälle puetulla huomioliivillä. Lainsäädännön mukaan polkupyörässä on oltava pimeällä tai hämärässä ajettaessa etuvalo sekä etu-, taka-, sivu- ja poljinheijastimet.

4 thoughts on “Poliisilla tehovalvonta: Valvoo tehostetusti polkupyörien ajovaloja lähiviikkojen aikana Lounais-Suomessa

 • 30.10.2017 at 09:06
  Permalink

  Autoilijana näkemykseni/kokemukseni on että jos etu/takavalo on vilkkuva se erottuu huomattavasti nopeammin paremmin syksyn pimeän märän loskaisen tuhansien muiden vilkkuvien välkkyvien heijasteisten valojen seasta … !
  EHDOTTOMASTI VILKKUVA VALO … ELÄT PITEMPÄÄN TERVEENÄ !!

  Reply
  • 30.10.2017 at 09:56
   Permalink

   Totta ja kaupunkien valosaasteessa heijastin ei näy. Pitäisi olla heijasteliivi. On täysin turha kuvitella, että autoilija näkisi mitenkään muuten.

   Reply
  • 30.10.2017 at 20:26
   Permalink

   Rohkenen olla pyöräilijänä eri mieltä. Ensinnäkään vilkkuva valo ei ole säännösten mukainen, vaan pitää olla jatkuva valo. Toiseksi se ei toimi ajovalona, jos meinaa nähdä tien. Kolmanneksi vilkkuvasta valosta on vaikea arvioida pyörän nopeutta ja suuntaa. Ja lopuksi vastaantuleva vilkkuvalollinen pyörä häikäisee kanssapyöräilijöitä.

   Reply
 • 30.10.2017 at 22:40
  Permalink

  On prioriteetti kohdillaan#kivapuhe. Hylsyn saaneita mitä lie sakkia xxxx määrä kadonneina maassa, loppuja xxxxx ei saada maasta ulos ja poliisi kyttää polkupyörien valoja. Hehheh.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.