Uusi nettipoliisi puuttuu jatkossa entistä näkyvämmin erilaisiin nettirikoksiin

Helsingin poliisi vahvistaa läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on kertoa sekä kansalaisille että tiedotusvälineille aiempaa aktiivisemmin poliisin päivittäisestä toiminnasta ‒ myös virka-ajan ulkopuolella.

‒ Tavoitteemme on, että luotettava viranomaistieto on helposti ja nopeasti kaikkien saatavilla. Näin voimme katkoa huhuilta siivet ja opastaa, miten erilaissa tilanteissa tulee toimia. Nopea tiedottaminen on erityisen tärkeää varsinkin silloin, kun yleinen järjestys ja turvallisuus ovat uhattuna. Nettirikoksiin puuttumisen lisäksi nettipoliisi osallistuukin jatkossa entistä enemmän nopeaa tiedottamista vaativiin poliisioperaatioihin ja korjaa somessa mahdollisesti väärää tietoa, kertoo Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio.

Operatiivisista tilanteista tiedotetaan pääasiassa Twitterissä, josta Helsingin poliisilaitoksen löytää nimellä @HelsinkiPoliisi www.twitter.com/helsinkipoliisi. Viestejä voi lukea, vaikka ei olisi itse rekisteröitynyt palveluun.

Nettipoliisin tavoittaa jatkossa myös Whatsappissa

Osana some-läsnäolon vahvistamista Helsingin poliisissa aloittaa uusi nettipoliisi, ylikonstaapeli Teemu Hokkanen. Hokkanen on aiemmin työskennellyt kenttätyössä Helsingissä, poliisin IT-rikostutkinnassa ja Suojelupoliisissa.

‒ Samalla tavalla kuin poliisi pyrkii olemaan kaupungilla läsnä siellä missä tapahtuu ja poliisia tarvitaan, pyrkii poliisi olemaan myös verkossa siellä missä tarvitaan ‒ opastaen ja ennaltaehkäisten rikosten ja häiriöiden syntymistä. Näin toimitaan myös vihapuheen kohdalla, kertoo ylikonstaapeli Teemu Hokkanen.

Nettipoliisin tehtäviin kuuluvat muun muassa ajankohtaisista ilmiöistä kertominen, kansalaisten kysymyksiin vastaaminen sekä nettikiusaamiseen ja vihapuheeseen puuttuminen.

Helsingin poliisin löytää tällä hetkellä Twitterin lisäksi Facebookista, Instagramista ja Snapchatista. Uutena kanavana Helsingin poliisi avaa perjantaina 3. marraskuuta Whatsapp-tilin.

‒ Toivomme, että kaikenikäisten olisi helppo lähestyä poliisia ja sen vuoksi haluamme kokeilla myös uusia kanavia. Whatsapp päätettiin perustaa siksi, että tavoittaisimme myös nuoret entistä paremmin, Hokkanen sanoo.

Helsingin poliisilaitoksen ja ylikonstaapeli Teemu Hokkasen tilit sosiaalisessa mediassa:

Twitter
@HelsinkiPoliisi https://twitter.com/HelsinkiPoliisi
@HPLnettipoliisi https://twitter.com/HPLnettipoliisi

Facebook
@Helsingin poliisilaitos https://www.facebook.com/Helsinginpoliisilaitos/
@Teemu Hokkanen https://www.facebook.com/teemu.hokkanen.31

Instagram
@helsinkipoliisi https://www.instagram.com/helsinkipoliisi/

Snapchat
@stadinpoliisi

Whatsapp
numero +358 50 342 2133 (3.11. alkaen)

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Uusi nettipoliisi puuttuu jatkossa entistä näkyvämmin erilaisiin nettirikoksiin

 • 30.10.2017 at 10:08
  Permalink

  Lasse Aapio on itse epäilty virkarikoksesta ja sivistysmaissa hänet olisi pidätetty virasta tutkinnan ajaksi.

  Reply
 • 30.10.2017 at 10:53
  Permalink

  Kotonaan istuva vittuuntunut suomalainen on poliisin asteikolla suurempi uhka kaikelle elolliselle kuin puukkoa tai mulkkua suomalaiseen työntävä paperiton ja laiton siirtolainen jostain päin lähi-itää.

  Ei ihme että läsnäoloa pitä vahvistaa, pelotteilla koitetaan hiljentää ne ketkä ymmärtävät tilanteen. Polpolla on menossa suuri arvovaltataistelu, ja ihan syystä. Miten tuohon laitokseen voi enä kukaan luottaa?

  Reply
 • 30.10.2017 at 15:43
  Permalink

  Juuri näin! Aivan perseestä viranomaisten toiminta.

  Reply
 • 30.10.2017 at 17:37
  Permalink

  Ihan mulkun ja homon näköinen paskalakki

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.