Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari haluaa maamiinat takaisin turvaamaan rajojamme

11
Mainos

Miina on ison ja harvaanasutun maan kustannustehokas puolustusväline. Miinoilla oli jatkosodan torjuntavoitossa keskeinen merkitys. Ottawan sopimukseen liittymisestä vastuussa olevat poliitikot tietoisesti heikensivät maamme puolustusta. Presidenttikisassa mukana olevista Matti Vanhanen, Tuula Haatainen, Pekka Haavisto ja Merja Kyllönen ovat olleet ministereinä tekemässä tätä maanpuolustuksemme kannalta surkeaa päätöstä, sanoo perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari.

– Suomalainen jalkaväkimiina on tarkoitettu ainoastaan tänne väkivalloin tunkeutuvaa vihollista vastaan. Jalkaväkimiinoilla on myös suojattu panssarimiinoja, ettei niitä voisi raivata liian helposti pois, Huhtasaari täsmentää.

Huhtasaari painottaa Suomen uutisille, ettei yhtäkään miinaa kriisin uhatessakaan ”kylvettäisi” maahan, vaan ne sijoitettaisiin tarkasti valittuihin maastokohtiin. Miinoitteista tehtäisiin myös tarkat kartat, jotta ne voidaan raivata pois.

Mainos

– Miinakeskustelussa puurot ja vellit ovat menneet liian usein sekaisin. Suomi ei käytä sirotemiinoja tai rypäleammuksia, joita erilaisissa kehitysmaasodissa on kylvetty vastuuttomasti sinne tänne siviilien piinaksi, sanoo Huhtasaari.

– Sotilaallisia ratkaisujamme ei saa sanella halu näyttää hyvältä ulkopuolisten silmissä tai pelkkä väärinkäsitys siitä, miten suomalainen armeija toimii, Huhtasaari paaluttaa.

Huhtasaaren mukaan muuttunut geopoliittinen tilanne edellyttää Ottawan jalkaväkimiinat kieltävän sopimuksen ottamista uudelleen harkittavaksi.

– Ottawan sopimuksesta on helppo irrottautua. Se tapahtuu yksipuolisella ilmoituksella, ja kuuden kuukauden kuluttua olisivat maamiinat jälleen käytössämme, Huhtasaari sanoo.

– Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, jolle jalkaväkimiinat ovat pieni mutta tärkeä osa uskottavaa ja kustannustehokasta koko laajan maan puolustusta. Presidenttinä ja puolustusvoimien ylipäällikkönä esittäisin Ottavan sopimuksen irtisanomista, Huhtasaari kiteyttää.

Lähde: Suomen uutiset

Mainos

11 KOMMENTIT

 1. Ja samalla voitais luopua näistä kävelevistä, nurkkiin paskovista, ruskettuneista miinoista.

 2. Se tapahtuu yksipuolisella ilmoituksella, ja kuuden kuukauden kuluttua olisivat maamiinat jälleen käytössämme, Huhtasaari sanoo.
  Pitää ne tuhotut vielä korvata todellisilla miinoilla.

  • Luuletko ettei meillä ole jemmassa miinoja? Varmasti Puolustusvoimilla on salainen B-suunnitelma epäpätevien johtajien (Halonen) varalle. Valistunut arvaukseni on, että räjäytysnäytöksissä yleisölle on todellisuudessa posautettu vain vanhat räjähdysaineet. Olis ihme jollei jossain ole varastoa täynnä käyttövalmiita jalkaväkimiinoja.

   En tiedä puhuiko eräs upseeri intissä lämpimikseen, mutta arvaukseni saattaa olla oikeassa…

   • Olet Ville arvailuissasi oikeassa. On meillä miinoja tallella, mutta ei niistä julkisesti huudella ja hyvä niin.

 3. ”Sotilaallisia ratkaisujamme ei saa sanella halu näyttää hyvältä ULKOPUOLISTEN silmissä”

  -Tämä pätee kaikkiin päätöksiin -Suomalaisten päättäjien A I N U T tehtävä on SUOMALAISTEN hyvinvoinnista huolehtiminen. MIKÄÄN MUU EI SAA OLLA TEHTYJEN RATKAISUJEN TAUSTALLA. MAAILMANPELASTUS EI OLE MEIDÄN TEHTÄVÄ! EI NYT EIKÄ KOSKAAN TULEVAISUUDESSAKAAN!

 4. Vihtavuori Oy tekee korvaavat miinat nopeasti, ja kyllä otetaan ne rahat matuilta pois. Ruotsin rajalle pysyvä miinoitus sakara/putkimiinoilla.

 5. Puolustuskykyämme ratkaisevasti heikentäneellä maamiinakiellolla punapolitrukki Halonen koetti hankkia rauhantekijän sädekehän päänsä päälle.

 6. Huhtasaari valitettavasti sionisti, mutta saa minun ääneni vaaleissa. Toistaiseksi.
  Laura, jätä ne sionistit ja ole patriootti kristitty!!!!!!!!!!!!!

  • Sinun äänesi? Ei Laura ole vielä menettänyt ainuttakaan ääntä uskontonsa vuoksi. No ehkä joku suvakkimedian aivopesema kuten sinä, tuli ajatelleeksi,että mikä ihmeen sionismi,?olenko itse sitten, Sauli Niinistön tavoin,muslinisti.ja Suvakit? jne.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.