Alkoholiverotus kiristyy ensi vuonna – Valmistevero nousee 10 %

Alkoholiverotuksen korottaminen nostaa alkoholijuomien vähittäismyyntihintoja ensi vuonna keskimäärin noin viisi prosenttia. Hallitus antoi esityksen lainmuutoksesta torstaina 2. marraskuuta.

Alkoholijuomien valmistevero nousee ensi vuonna keskimäärin noin 10 prosenttia. Veronkorotus koskee kaikkia alkoholijuomia mutta painottuu lievästi muihin kuin väkeviin juomiin.

Korotusten arvioidaan lisäävän valtion verotuloja vuositasolla noin 100 miljoonaa euroa. Hallitus sopi alkoholiverotuksen kiristämisestä elokuun budjettiriihessä. Korotuksilla rahoitetaan työn verotuksen keventämistä.

Lähde: Valtiovarainministeriö

4 thoughts on “Alkoholiverotus kiristyy ensi vuonna – Valmistevero nousee 10 %

  • 2.11.2017 at 14:32
    Permalink

    mun puolesta alkoholi sais olla vielä vitusti kalliimpaa mitä se nyt on, pahinta myrkkyä mitä tästä maasta löytyy älkääkä ees yrittäkö alkaa verrata sitä johki muuhun tän kommentin perusteella, koska tää on lähinnä oma näkemys / kokemusten kautta kirjoitettu kommentti. Toki en myöskään unohda mitä esim. mielialalääkkeet ja neuroleptit tekevät ihmisen aivoille, ketiapiini mm todella vaarallinen ”lääke” ja sitä saa kun pyytää lääkäriltä.

    Reply
  • 2.11.2017 at 17:02
    Permalink

    Kotipolton kulta-aika palaa samoten kaljan ja viini teko yleistyy.

    Reply
  • 2.11.2017 at 23:03
    Permalink

    Laivamatkailu kiihtyy jälleen ja lastien koot kasvavat. Vaikka ei ole mitään syytä.

    Meillehän luvattiin että kun liitytään EU:hun niin alkoholin hinnat laskee, viinit ja viinat tulevat huoltoasemille ja ruokakauppoihin ja niitä saa ympäri vuorokauden. Mikä noista lupauksista on toteutunut?

    Reply
  • 3.11.2017 at 02:37
    Permalink

    Kertoo hallitusväen epätoivosta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.