”Isänpäivä pysyy yhä isänpäivänä” – Helsingin kaupunki ampui alas apulaispormestarin ilmoituksen

Nykysuomi kirjoitti tänään osan Helsingin kaupungin päiväkodeista luopuvan isänpäivän vietosta ja että sitä oltaisiin korvaamassa sukupuolineutraalilla ”läheistenpäivällä”. Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on kuitenkin ilmoittanut varapormestari Pia Pakarisen (kok.) ilmoituksen kanssa ristiriidassa olevasta linjauksesta.

”Isänpäivä pysyy yhä isänpäivänä Helsingin kaupungin päiväkodeissa, johon niin isä kuin muutkin läheiset ovat lämpimästi tervetulleita. Kaikkiin päiväkotiemme juhliin vanhemmat ja muutkin läheiset ovat aina tervetulleita. Isänpäivää juhlitaan Helsingin päiväkodeissa aamupalan merkeissä viikolla 45.”

Näin ollen ”lapsen edulla” perusteltu ”läheistenpäivä” näyttäisi, ainakin laajemmassa mittakaavassa, peruuntuneen. Pakarisen mukaan ”mitään yleistä ohjeistusta ei ole, eikä tule.”. Tähän kommenttiin peilattuna Helsingin kaupungin ilmoitus isänpäivän vankkumattomasta asemasta kuulostaa jopa siltä, ettei kaupungilla ole aivan selvää, kuka asioista päättää tai millä laajuudella.

Pakarinen perusteli ilmoitustaan osittain myöskin sukupuolineutraalilla ajattelulla ja ”uusilla perhemalleilla”. Pakarisen kantaa äitienpäivän viettoon päiväkodeissa ei ole saatu tietoon.

Nykysuomen aiemman artikkelin aiheesta voit lukea täältä.

Täsmennys uutiseen klo 20:50 – Kyseessä ei ole Helsingin varapormestari, vaan apulaispormestari. Virhe korjattu myös otsikon osalta.

 

9 thoughts on “”Isänpäivä pysyy yhä isänpäivänä” – Helsingin kaupunki ampui alas apulaispormestarin ilmoituksen

  • 2.11.2017 at 22:22
    Permalink

    Onneksi on vielä jokunen täyspäinen päättämässä.

    Reply
    • 3.11.2017 at 08:47
      Permalink

      Onneksi, mutta kyllä täysjärkiset ovat todella vähissä niissä piireissä! Niin kuin tämä esittäjä, Kokoomuksen vihervasemmistosiiven Pia Pakarisen ja EU; mepin esimerkit todeksi osoittavat!

      Reply
  • 2.11.2017 at 22:50
    Permalink

    Ai, no muutettaisiinko sitten äitienpäivä ”toiseksi läheistenpäiväksi”?

    Reply
  • 2.11.2017 at 23:02
    Permalink

    Pia Pakarainen, aivot siellä niiden välissä, eli perseessä.

    Reply
    • 3.11.2017 at 08:50
      Permalink

      Loistava oivallus! Pätee useimpiin muihinkin päättäjiin.

      Reply
  • 3.11.2017 at 03:23
    Permalink

    Vaan ette kuitenkaa itse juttuun tai hakutageihin tuota apulaispormestaria viittiny korjata?

    Reply
  • 3.11.2017 at 10:24
    Permalink

    Tää on taas tätä lesbofemmarivedätystä eli jos lapsella kaks äitii niin onhan se vähän outoo viettää isänpäivää, joo..mutta entä jos onkin kaks isukkia.

    Reply
  • 3.11.2017 at 16:58
    Permalink

    Tämähän on loukkaus kaikkia isiä kohtaan!
    Vietettäköön läheisten päivää erikseen,jos sellaiseen on tarvetta.

    Reply
  • 3.11.2017 at 20:25
    Permalink

    Kaikkia satanan vajakkeja tässä maialmassa on ja vielä yhteiskunnalisesti merkittävisissä toimissa. Tuollaiset pitäisi erottaa ja sytätä syrjään kaikesta yhteiskunnalisesta toiminnasta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.