Kielten ja kulttuurien moninaisuus kasvaa – 2 miljoonaa opettajien täydennyskoulutukseen

6

Opetus- ja kulttuuriministeriö avasi rahoitushaun tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja kielitietoisuuden edistämiseen varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Haettavana on kaksi miljoonaa euroa.

– Koulussa kohtaa koko ikäluokka. Kun yhteiskunnassamme kielten ja kulttuurien moninaisuus kasvaa, opettajilla on oltava mahdollisuus täydentää osaamistaan. Myös koulujen tasa-arvosuunnitelmat voivat tarvita päivittämistä, ja opetus- ja kulttuuriministeriö on sitoutunut tukemaan tätä työtä, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Erityisavustusten tavoitteena on tukea opettajia, lastentarhanopettajia ja muuta opetustoimen henkilöstöä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja kielitietoisuuden edistämisessä.

Avustuksilla voidaan toteuttaa suomi tai ruotsi toisena kielenä -koulutusta, monikulttuurisuuden erikoistumiskoulutusta ja kielellisten valmiuksien tukemiseen liittyvää koulutusta varhaiskasvatuksessa sekä ammatillisen koulutuksen tasa-arvosuunnittelua tukevaa koulutusta.

– Tutkimukseen perustuva tieto oppimisesta ja opetuksesta lisääntyy kaiken aikaa, ja varhaiset vuodet ymmärretään yhä merkittävämpinä. Erityisavustuksilla tuetaan tutkimukseen perustuvaa täydennyskoulutusta. Näin levitetään tietoa vaikuttavimmista opetuksen ja tasa-arvon edistämisen menetelmistä, opetusministeri sanoo.

Avustuksilla tuetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelmaa rasismin ja vihapuheen estämiseksi sekä yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi. Niillä toteutetaan myös kesäkuussa julkistetussa varhaiskasvatuksen tiekartassa tunnistettuja osaamistarpeita sekä tuetaan ammatillisen koulutuksen reformin toteuttamista. Avustus tukee lisäksi hallituksen tasa-arvo-ohjelman tavoitteita.

Avustusta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sähköisessä asiointipalvelussa:
Erityisavustus koulutukseen – tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kielitietoisuus varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa

Hakuaika päättyy 7.12.2017. Päätökset tehdään vuoden 2017 loppuun mennessä.

Lähde: OKM

6 KOMMENTIT

  1. Työntakää vaan persiiseenne noi ”eksoottiset” paskakielet. Saatte varmasti ruskean kielen.

  2. Tuo akka tuhoaa Suomen kulttuuria vinhaa vauhtia, ei meinaa perässä pysyä kun uutta monikulttuurista ideaa pukkaa.

  3. Antavatko viherkommunistisen toimittajakunnan dominoman valta-VALE-median tyhmentämät ja horrokseen vaivuttamat suomalaiset seuraavissakin vaaleissa EU-diktatuurin ostamille EUnukeille pääsyn vallankahvaan?

    Nämä maanpetturit toteuttavat EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa kantaeurooppalaisten korvaamiseksi negroidisella sekarodulla joka tarkoittaa samalla valkoista kansanmurhaa, ks.
    ”EU:n isä, kreivi Richard Coudenhove-Kalergi EU:n isä, kreivi Richard Coudenhove-Kalergi, oli salaliiton johtaja, jonka tavoitteena on tuhota Euroopan kansat.”, https://mvlehti.net/2015/08/26/lukija-eun-isa-kreivi-richard-coudenhove-kalergi/

  4. Mikä ihme on siinä, ettei venäjä voi opettaa laajemmin peruskoulussa? Arabia, somalia ja farssi kait ajavat vauhdilla ohi …

  5. Ehkä ärsyttävin ja cuckein sana mitä viljellään nykyään ahkerasti on ”tasa-arvo”. Santsataan tasa-arvoon, tasa-arvo valtuutettu, tasa-arvo sitä ja tätä, tuo ei ole tasa-arvoista, pyrkiminen tasa-arvoon… Voi luoja miten veltoksi ja vässykäksi on suomi ja samalla koko länsi-eurooppa muuttunut.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.