Pekkarisesta yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtaja

2

Hallitus nimitti 2.11.2017 kansanedustaja Mauri Pekkarisen parlamentaarisen yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtajaksi. Työryhmän tehtävänä on laatia tiekartta yritystukien uudistamiseksi.

Hallitus myönsi samalla eron työryhmän puheenjohtajan tehtävistä elinkeinoministeri Mika Lintilälle, joka itse pyysi eroa puheenjohtajan tehtävästä 24.10.2017. Eropyynnön syynä on mahdollinen jääviystilanne ministerin toimiessa myös valtion omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä.

Työryhmä asetettiin tämän vuoden syyskuussa. Ryhmän laatimasta tiekartasta tulee yhteisesti hyväksytty pitkän aikavälin suunnitelma, jossa yritystukijärjestelmää kehitetään selkeämmäksi, paremmin yritysten uudistumista ja tuottavuutta edistäväksi sekä valtiontalouden kannalta kustannustehokkaammaksi huomioiden energia- ja ilmastostrategian tavoitteet.

Pekkarisen ja työryhmän toimikausi kestää 28.2.2018 asti. Hänen varajäsenenään toimii kansanedustaja Katri Kulmuni.

2 KOMMENTIT

  1. Olikos se Pekkarinen kun oli myöntämässä tuulivoimageneraattoritehtaalle tukiaisia ja avaamassa tehdasta jonnekkin Kotkan seudulle? Taisi olla melkoisen lyhyt lento noilla tuulesta temmatuilla generaattoreilla. Eikä kansa saanut vastinetta veroista kerätyille rahoille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.