Yllätys vuosikatsastuksessa: Korjauskehotus muutamasta koirankarvasta takapenkillä

9

Eilen julkaisimme uutisen uusista, ensi vuonna voimaan tulevista entistä tiukemmista katsastusmääräyksistä. Voit lukea jutun tästä linkistä.

Nyt sosiaalisessa mediassa leviää kuva henkilöauton vuosikatsastuksen tarkastuslomakkeesta, joka on päivätty eiliselle.

Lomakkeesta selviää, että muiden vikojen, muun muassa hylkäyksen aiheuttaneiden akselistovikojen lisäksi, on annettu korjauskehotus näkökentässä olevasta ”riipukkeesta”. Riipukkeella luultavasti tarkoitetaan auton taustapeilistä roikkunutta ilmanraikastinta.

Eniten ihmetystä kuitenkin aiheuttaa korjauskehotus auton takapenkillä olleiden koirankarvojen takia. Suljettuun Facebook-ryhmään kuvan jakanut henkilö ilmoittaa, että ”Tää ei oo oma auto vaan kaverin. Eikä sitä paljoa ollut. Katsurista tehty valitus.”

Emme toistaiseksi ole tavoittaneet auton katsastaneen aseman henkilöstöä kommentoimaan asiaa.

Lähde: Facebook

Katso myös:

Trafi kiristää katsastusohjeita ensi vuonna – Ajokielto ja hylky jatkossa herkemmin

 

9 KOMMENTIT

  1. Kannattaa välttää dalmatiankoiraa, karva on niin hienoa että se tarttuu auton verhoiluun pysyvästi. Suorastaan verhoillen mustavalkoisilla hienon hienoilla piikkimäisillä karvoilla verhoilun, josta sitä ei saa pois imurilla saati liimarullilla, niin lujaan karva kiinnittyy pysyvästi. Siinäpähän on katsastusmiehille koiraa karvoihin katsomatta.

  2. Voi hyvät hyssykät täytyykö koirakin siivota huushollista pois koska karvojahan on kuskin vaatteissakin ja niitä tippuu autoon Tulee kyllä sääli katsastusmiehiä

  3. Pyyhkiköön Berner perseellään ne koiran karvat. Minun autosta niitä löytyy. Olishan tuo pilkun nussintaa jos menis noin tarkaksi että koiran karvat hylkäyksen syy.

  4. Sitten kun Trafin henkilökuntaan kuuluva saa merkinnän otteeseen koirankarvoista, niin kyllä säännöt muuttuu.

  5. Se varsinainen syyhän on nuo alatukivarren kiinnitykset. Ei niistä koiran karvoista mitään hylätä.

    • Mutta mitä niistä edes mainitsemaan. Toi on kasvotonta virkamiesvittuilua.

  6. B€RK€L€€N ohjeiden mukaan tavallisen suomalaisen elämä tehdään mahdollisimman hankalaksi, kalliiksi ja wittumaiseksi.

  7. Kyllä katsastus saa minulta positiivisen arvosanan . Katsastutan 5 vanhaa (+20 v) autoa vuosittain. Hylky tulee miltei joka kerta ja aiheesta. Ei perustu enää viranomaisen mielivaltaan kuten 80-luvulla , valtion katsastuskonttoreissa. Jos auto on paskassa kunnossa, se on paska ja korjataan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.