“@realDonaldTrump does not exist” – Trumpin twitter-tili poistettiin torstai-iltana

1

Twitter-käyttäjät saivat torstai-iltana ihmetellä yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tiliä hakiessaan ilmestynyttä viestiä: “@realDonaldTrump does not exist”. Kyseessä ei ollut tekninen vika tai tilin hakkerointi, vaan twitterin työntekijä todella oli poistanut presidentin tilin.

Twitter kertoi tilin poistamisen tapahtuneen viimeistä päivää yrityksessä työskennelleen työntekijän toimesta, eikä yritys omien sanojensa mukaan ollut suoranaisesti tilin poistamisen takana. Kaikenkaikkiaan tili oli toimimaton 11 minuutin ajan, joten suuren suurta vahinkoa ei presidentille päässyt tapahtumaan.

Asiantuntijat ovat erityisen huolestuneita vaikutusvaltaisten ihmisten tilien turvallisuudesta. Vaikkapa Trumpin tapauksessa tilille pääsyn omaava työntekijä voisi helposti naputella ilmoille omia ajatuksiaan tai jopa provosoida esimerkiksi Pohjois-Korean kaltaisia, vihamielisiksi tulkittuja valtioita ja aiheuttaa merkittävää haittaa sekä vaaraa maan, kenties maailman turvallisuudelle.

Harvardin yliopistossa, valtiotieteiden tiedekunnassa luennoitsijana työskentelevä Bruce Schneier huomauttaa alan työntekijöiden poikkeuksellisesta vallasta.

-”Järjestelmä-tyypit jokaisessa yrityksessä ovat kuin putkimiehiä. He voivat poistaa tilejä, kopioida materiaalia, ottaa tilejä haltuunsa… Kukaan tietotekniikan alalla ei ole yllättynyt tästä tiedosta.”

Kyseessä ei siis ollut palvelun sääntöjen vastaisesta käytöksestä aiheutunut tilin poistaminen, vaikka sellaistakin ovat internetin koiranleuat väläytelleet.

Lähde: The Guardian

1 KOMMENTTI

  1. Lienee entinen ”työntekijä”. Kuka palkaa enää sabotööria ja omiin murohin kusijaa firmaansa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.