Kiinteistöveroprosenttien ylärajoihin korotuksia

3

Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti vahvistaa kiinteistöverolain muutokset, jotka koskevat kiinteistöveroprosenttien ylärajoja.

Kunnat päättävät soveltamiensa kiinteistöveroprosenttien suuruudesta lain määrittämien vaihteluvälien rajoissa. Vaihteluvälien ylärajat muuttuvat seuraavasti:

  • yleinen kiinteistöveroprosentti: 0,93–2,00 prosenttia (tänä vuonna 0,93–1,80 prosenttia)
  • vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti: 0,41–1,00 prosenttia (tänä vuonna 0,41–0,90 prosenttia)
  • muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti: 0,93–2,00 prosenttia (tänä vuonna 0,93–1,80 prosenttia).

Hallitus esitti alun perin, että myös alarajoja korotettaisiin. Eduskuntakäsittelyn aikana tästä korotuksesta päätettiin luopua, koska aiemmat korotukset ovat nostaneet kiinteistöveron tuottoa niin paljon, että hallituksen tavoitteet lisätuotolle täyttyvät.

Yleisen kiinteistöveroprosentin ja muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosenttien muutoksia sovelletaan jo ensi vuodesta lähtien, mutta vakituisten asuinrakennusten veroprosentin korotusta vuodesta 2019 lähtien.

Lähde: Valtiovarainministeriö

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. No, velkaisimmat alueet korottavat varmaankin kiinteistöveron heti yläkanttiin. Koska se on mahdollita. Näitä velkaisia alueita ovat oikeastaan kaikki isommat kaupungit. Katsokaapa paljonko on pääkaupunkiseudun kaupungeilla velkaa. Tai Jyväskylällä, Tampereella, Oulussa tai Lappeenrannassa. Jos kuntien asukkaat pistettäisiin maksamaan suinkuntansa velat pois, niin moniko pystyisi?

  2. Onhan Suomi toki sitoutunut olemaan EU:n ihmisjätekaatopaikka, ei tuo ilmaista lystiä ole. Sipilä, Orpo, Soini saavat lahjaksi muutaman keksinmurun tai palkkioviran ja cityvihreät lisää äänestäjiä. Loistava diili yhteiskunnan kannalta, etten paremmin sanoisi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.