Vaihtoehtomedioiden vaino jatkuu – Nyt karkotetaan Nykysuomen mainostajia

10

Viime vuonna vasemmistolaiset tahot, pääasiallisena äänitorvenaan Hanna Huumonen, yrittivät saada MV-lehteä nurin ottamalla yhteyttä yrityksiin, joiden mainoksia näkyi MV-lehden sivuilla esimerkiksi Googlen mainoksien kautta. Tavoitteena oli saada karkotettua mainostajat lehden sivulta, eli poistamalla rahoitus, jonka turvin julkaisua pyöritetään.

Tempaus sai paljon julkisuutta, mutta kuten olemme saaneet huomata, MV-lehti sen kuin porskuttaa edelleen.

Tästä epäonnistumisesta huolimatta yhteydenotot mainostajiin ovat säilyneet vasemmistolaisten kiusanteon keinovalikoimassa. Tällä tavoin yritetään vaientaa omasta maailmankatsomuksesta poikkeavat mielipiteet, eli käytännössä poljetaan sananvapautta.

Sensuroimaton, mutta silti uutisoinnissaan ehdottoman puolueettomana pysyvä Nykysuomikin on nyt saanut osansa tästä kansalaisaktivismista. On epäselvää, mikä tätä verkossa esiintyvää Nykysuomi-vihaa ruokkii. Kenties motiivina ovat Nykysuomen uutisten aihevalinnat tai kolumnistien näkökulma-kirjoitukset, joissa kirjoittajat esittävät omia mielipiteitään. Itse uutisissa Nykysuomi suhtautuu uutisoitaviin asioihin neutraalisti faktapohjalta, ja antaa lukijan muodostaa itse mielipiteensä asiasta.

Viimeisin esimerkkitapaus tältä saralta on erään aktiivisen kansalaisen yhteydenotto erääseen yritykseen, jonka mainos oli sattunut näkymään Nykysuomen sivulla GoogleAdsin kautta. Tämä veronmaksaja tiedusteli yrityksen julkisella Twitter-tilillä, onko mainostaminen Nykysuomessa yhtiön arvojen mukaista.

Käytössä on siis sama arvopohjaan vetoaminen, jolla verukkeella perussuomalaiset savustettiin hallituksesta ulos, ja jonka perusteella Kärkkäisen tavarataloja boikotoidaan useiden tavarantoimittajien ja (entisten) yhteistyökumppaneiden toimesta.

Tämän jälkeen samainen huolestunut kansalainen riemuitsi tekemästään uroteosta omalla julkisella Facebook-seinällään julistaen samalla, kuinka ”vale- ja vihamedioilta pitäisi viedä mainostulot”.

Eräässä huippusuositussa, yli 65 tuhannen jäsenen Facebook-ryhmässä tämä omaa henkilökohtaista sotaansa Nykysuomea vastaan käyvä veronmaksaja julisti Nykysuomen olevan Venäjä-rahoitteinen putinistinen valemedia, jonka edustajat ovat isänmaanpettureita.

Nykysuomen julkaisuvastaava Juha Korhonen suhtautuu kiusantekoon kuitenkin viileästi.

– Säälittävää valehtelua. Sen se tekee, että vie turhaa työaikaa kun joutuu näitä asioita viranomaisten kanssa selvittelemään.

Korhonen pitää tällaista sabotaasia laillisen ja rehellisen liiketoiminnan haittaamisena, ja siten rikollisena toimintana.

– Kaikista teemme rikosilmoituksen, sitä kautta saamme menetetyt mainostulot takaisin sitten aikanaan. En ymmärrä näiden trollaajien päämäärää ollenkaan. Eivätkö he ymmärrä, että maksavat sitten itse ne menetetyt tulot meille korvausten muodossa? Tosin sekin käy meille, Korhonen hymyilee.

Tarkoitatko, että Nykysuomen toiminta ei millään tapaa vaarannu näiden mainostajille tehtävien ilmiantojen ansiosta?

– Ei mitenkään. Ei niillä oikein ole mitään vaikutusta yhtään mihinkään. Nykysuomi jatkaa tosiasioiden tuomista esille estelyistä huolimatta. Ihmisillä on oikeus kuulla totuus.

 

10 KOMMENTIT

 1. Mikko Pöri – teknologiajohtaja, partiolainen, IT-poliitikko, ylikersantti, feministi ja filosofian maisteri – Helsingin kaupunginvaltuustoon 331. Puolue Vasemmistoliitto Ikä 39 Kaupunginosa Punavuori. Ei kuulu kirkkoon tai muuhun uskonnolliseen yhteisöön.

  Varsinainen multipersoona jonka henkinen koti on planeetta Utopia.

 2. Ruåtsin mielipidevainot ovat saapuneet myös suomeen. Totuus satuttaa unelmissa eläviä hörhöjä -siksi kaikki järjen äänet yritetään vaientaa.

 3. Vai että oikein ylikersantti… No se selittää käytöksen. PItäisiköhän upseeristona sitä vähän taaksepoistuttaa? Jos armeijassa jotain linjanvetoa tekee niin aliupseeristo räksyttää miehistölle ja upseeristo tekee päätökset/strategiat. Ja siltähän tämä näyttää.

  Onneksi ei tarvitse asua tuon kanssa samassa kaupungissa.

 4. Hän on yksi niistä harhaanjohdetuista raukoista, jotka harjaavat peiliä itku silmässä eivätkä suostu uskomaan että naama on vino.

  Iltaiset tyynynpurentasessiot angsteineen on pakko projisoida johonkin. Mikä onkaan helpompaa kuin ostaa iltalanta tai iltasonta, ja katsoa sieltä mitä kaikkea hyvät ihmiset tänään vihaavat. Kysyttäessä perusteluita, nousee agressio, koska niitä ei ole. Ja mitä enemmän perusteluita pyydetään, sitä matalampi on rima heidän vastauksissaan ja reaktioissaan.

 5. Miksi ketään pitäisi kiinnostaa, mitä aivopestyt ja selkärangattomat punaviherluuserit kuten ”Mikko Pöri” sanovat, joilla ei liene montaa aivosolua jäljellä itsenäiseen ajatteluun. Punaviherfemmareiden nimitys ”Putinisti” vaikuttaa nykyään olevan synonyymi maton alle lakaistujen faktojen julkistamiseen.

 6. Jos ois reilu kolkyt vuotta sitten ollu intissä tollanen ylikessu sille ois työnnetty rynkyn lipas hanuriin.

 7. Kommunistiset nistit ja punakaarti ovat aloittaneet ilmeisesti uuden kapinansa. Tuokin stallari ilmeisesti haaveilee jo mäiskeet puntissa leirittävänsä isä aurinkoisen tapaan kommunismin ihanteiden mukaisesti neuvosto- eli vihervassarivastaiset ihmiset ikään ja säätyyn katsomatta.

  Pöriseekö sitten stallaribileissä Veronican kanssa löysät housussa kiimasta kun kuvittelee itsensä kommunistisen tuhoamisleirin komendanttina sitä en tiedä, mutta sellaisen kuvan saa tuollaisen toiminnan pohjalta.

  Ihania nuo kiihko-näennäis-suvaitsevaiset.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.