”Vihapuhepoliisi” myönsi Twitterissä ajavansa vähemmistöjen asiaa enemmistön kustannuksella

3

Helsingin poliisin vastavalittu nettipoliisi Teemu Hokkanen myöntää Twitterissä, että vihapuheenetsinnässä pääpaino on enemmistön vähemmistöön kohdistamassa puheessa.

Tämä aiheutti luonnollisesti ihmetystä kommentoijissa. Hokkasta muistutettiin, että laki ei tee eroa enemmistön ja vähemmistön puheen välillä. Entistä enemmän ihmetystä aiheutti Hokkasen vastaus, jossa hän myöntää asian todeksi, mutta toteaa, että oikeuskäytännössä tehdään.

Tämä herättää kysymyksiä, että eikö oikeuskäytännön ja poliisien työn painopisteiden pitäisi perustua nimenomaan lakiin eikä poliisin henkilökohtaisiin mielipiteisiin ja arvomaailmaan? Ilmeisesti aiemmassa aihetta käsittelevässä jutussamme esiin tulleet pelot ovat realisoitumassa.

Asiaa kommentoineet henkilöt ihmettelivätkin Hokkaselle, että eikö laki olekaan kaikille sama. Lisäksi muistutettiin, kuinka pieni vähemmistö suomalaiset ovat 1,6 miljardin muslimin rinnalla.

Keskusteluun puuttui myös parodiatiliä hallinnoiva ”Keijo Kaarisade”, joka pyysi esimerkkejä oikeuskäytännöistä, joissa poliisi voi poiketa laista.

Katso kuvakaappaukset keskustelusta mainoksen alapuolelta.

Lähde: Twitter

Katso myös:

Uusi ”puolueeton” vihapuhepoliisi sai somessa murskavastaanoton

 

 

3 KOMMENTIT

  1. mites ne sallalaiset joita se viherrys parjasi??? onko sallalaiset enemmistö? vai voiko puhtaan rasismin sitten piilottaa alueellisuuden taakse, esim lähi itä, sehän on alue kuten salla, tai jos ei kelpaa, joku pienempi alue lähi idästä, sillä lienee saa haukkua siellä asuvia ja asuneita, erli onko laki sama????

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.