Suomessa 155000 tulotonta?

2016 verotietojen mukaan Suomessa oli kyseisenä vuonna 155 tuhatta tulotonta ihmistä. Suunta on nousujohteinen. 2015 vastaava luku oli 146 tuhatta.

Mistä tulottomuus johtuu?

Suomessa jotkut elävät perintöjen voimalla, jotkut puolisonsa tuloilla, tai verovapailla tuilla eli toimeentulotuella, asumislisällä ja lapsilisällä.

Tämä ei kuitenkaan selitä kun alle puolet ”tulottomista”. Osasyyksi Verohallinnon ylitarkastaja Ville Niemeläinen kuvailee ylen haastattelussa edellämainittujen lisäksi kansainvälistymistä, eli tarkemmin sanottuna työvoiman vapaata liikkuvuutta.

On tilanteita, että henkilö saapuu Suomeen poimimaan esimerkiksi marjoja tai sieniä. Henkilö poistuu Suomen alueelta, mutta unohtaa ns kirjata itsensä ulos. Tällöin henkilö jää verotietoihin. Suomeen töihin tulleille annetaan verokortti verottajan puolesta. Verottajan silmissä henkilö on vielä Suomessa, vaikka olisikin jo poistunut aikaa sitten.

Niemeläinen llisää, että nollatulottomien määrä tulee lisääntymään tulevaisuudessa kansallistumisen myötä.

Lähde: YLE

2 thoughts on “Suomessa 155000 tulotonta?

  • 4.11.2017 at 18:06
    Permalink

    Olen myös lähes tuloton, 34 vuotta töitä ja työttömyys. Ei apuja mistään, en elä eläkeikään asti tällä menolla. Vitutuskäyrä ollut kolme vuotta melko korkealla.

    Reply
  • 4.11.2017 at 18:28
    Permalink

    Minä tunnen jo kaksi jotka eivät ole työttöiä. He eivät vain tee töitä. Ja minä olen kohta kolmas jos ei Suomen politiikkaa muuteta. Annan paikkani nuorisolle koska nuorisotyöttömyys on suurta.

    Kuten aikoinaan sanoin pomolle:”Ei minun ole pakko tehdä töitä. Minä voin mennä kotiin ja alkaa hoitamaan puutarhaani”.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.