Fatim Diarran päivitys olikin ”mustaa huumoria” – ”En tarkoittanut siinä sitä, että…”

13

Nykysuomi kirjoitti eilen vihreiden Helsingin kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran törkeästä some-kommentista, joka mm. suoraan väitti maaseudun asukkaiden syyllistyvän insestiin. Lue koko juttu täältä.

Melkoisen kohun aiheuttanut toteamus onkin kirvoittanut voimakasta kansalaiskeskustelua ja Diarraa on syytetty jopa vihapuheesta, tämän kannattajien yrittäessä valkopestä täydellisen mautonta ja vastenmielistä kommentointia ”huumoriksi”.

Näihin yrityksiin on yhtynyt sekä Diarra itse, että vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, joka toteaa toteamusten olevan ”mustaa huumoria”. Samalla Aalto ujuttelee mainituille mauttomuuksille oikeutusta ”kun kaikki muutkin”-tyyppisestä ajattelusta, vihjaten samalla keskustalaisen Mikko Kärnän mielen pahoitukseen asiasta.

-” Kyse oli mustasta huumorista. Jos lehdet alkaisivat tehdä jokaisesta keskustalaisen kuntapoliitikon huonosta vitsistä uutisia, niin mitähän siitäkin seuraisi.”.

-”Kuten keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen on todennut: ”kirjoitin mitä kirjoitin”. Jokainen voi ilmaista itseään välillä huonosti, mutta kuulostaa vähän tarkoitushakuiselta nälvimiseltä, jos ihmisen yksittäinen yksityinen Facebook-kommentti irrotetaan kontekstista.”

Kukaan ei ole vielä kertonut, millaisessa kontekstissa vastaavanlainen kirjoittelu olisi sitten hyväksyttävää jota korostaa se, että puheenjohtaja itsekin paheksuu Diarran toimintaa.

-”Yleisemmin todettuna en luonnollisesti hyväksy tuonkaltaista puhetta keneltäkään. Sellainen on mielestäni sopimatonta, vaikka huumorista onkin kyse.”

Diarra jatkaa insesti-heittelyään ja perustelee kommenttejaan ”kokemuksillaan maaseudusta”

Iltalehden haastattelussa Diarra pahoittelee kommenttejaan ja kertoo suomalaisten sukujuuriensa olevan maaseudulla.

-”Kaikki suomalaiset geenini ovat Pellosta. Insestiläppäni, jonka muut kommenttiosiossa tajusivatkin, liittyy siihen, että Sallassa, mikä on Pellon vieressä, on Sallan tautia, mikä johtuu siitä, että on ollut liian läheisiä yhteyksiä serkkujen kanssa. En tarkoittanut siinä sitä, että kaikki, jotka asuvat maaseudulla, harrastavat insestiä, vaan viittasin vitsillä Sallan alueeseen.”

Diarra ei pahoittele kommenttiaan siitä, että maaseudun asukkaiden on turha vaatia kaupunkialueiden tasoisia palveluita. Hän myöskin kertoo viettäneensä kokonaisen kuukauden maatilalla, maaseudulla.

-”Vietin kaksi vuotta sitten kuukauden kaverini maatilalla Urjalassa, koska halusin oppia, minkälaista se meininki siellä on. Osallistuin kaikkiin maatilan töihin, hoidin lampaita, olin lehmien ja hevosten kanssa, ruokin kanoja. Se oli ihan kamalaa. Aivan kamalaa.”

Lähde: IL

13 KOMMENTIT

 1. Miten tuommoinen ihminen voi olla luottamusta vaativissa tehtävissään kun ei selvästikkään voi pysyä omien sanojensa takana vaan heti alkaa kiemurteleminen ja pakeneminen kun saa huomiota.

 2. Vai ovat maaseudulla asuvat sisäsiittoisia vaimon hakkaajia sano savimajasta tullut apinoihin sekaantuja. Fiksua, enemmän näitä kunnallispoliittisiin tehtäviin.Ei meistä maalaisista siihen olisikaan.

 3. Tässä on viimevuosina muodostunut minulle sellainen käsitys, että tämä asenne jonka Fatim puki tässä sanoiksi on Vihreissä aivan yleinen asenne…
  Vihreäthän ovat ajaneet sellaista maaseudun tyhjentämispolitiikkaa… tämä Fatim edustaa siis aika keskiverto Vihreätä, ehkä hän toi asian kärkevästi esiin, mutta asennehan noilla Vihreillä on juurikin tuo… Halveksivat kaikkea Kehä 3:n ulkopuolella sijaitsevaa /asuvaa ja halveksivat samalla myöskin sitä luontoa… oikeastaan ihan hyväkin, että Fatim puki sanoiksi tuon Vihreissä vallitsevan asenteen, eipä ole enään kenellekkään epäselvää…

  • Ei kun siis anteeksi, virheiden puheenjohtaja puolustelee niglettijäsenensä harrastaneen vain mustaa huumoria, antaen (ehkä) tahattomasti ymmärtää että tämä olisi lajityypillistä.

 4. Edustanee perusvihdeää ajattelua, Näitä lisää, niin viimeinenkin tajuaa pelin hengen…

 5. Miten voi olla tuommoisia idiootteja päättävissä elimissä!!? Onneksi on vihreissä ja pysyköötkin siellä!

 6. Ihan hyvä että maaseudulle ei eksy tuollaisia menninkäisiä, säikähtäisihän tuota syystalven hämärissä.

 7. Jotain hyvääkin tästä, kymmenet ihmiset kertoivat jättävänsä vihreät kokonaan vaaleissa äänestämättä, tämä oli se viimeinen niitti näille vihervassareille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.