Meneekö Facebook-sensuuri liian pitkälle? – Bannit patriootti-sanan käytöstä!

15

Facebook on viime aikoina tuntunut kiristäneen sensuuriaan. Viime kuukausina julkaisuja on poistettu mitä mielivaltaisemmista syistä, ja julkaisukieltoja eli banneja on jaettu todella mitättömistä asioista.

Nyt sosiaalisessa mediassa kiertää kuvakaappaus, josta selviää, että Facebook on poistanut julkaisun, jossa todetaan ytimekkäästi: ”Hienoa että patriootteja vielä löytyy!”. Kuvan mukana kiertävän tarinan mukaan tästä olisi lisäksi seurannut jäähy kyseisen julkaisun postanneelle Facebook-käyttäjälle.

Sanakirjan mukaan patriootti tarkoittaa isänmaanystävää. Onko Facebookin toiminta nyt tulkittavissa niin, että isänmaallisuuskin on nyt julkaisun poistamiseen ja kirjoituskieltoon johtavaa toimintaa, ja että patriootti-sanan käyttö on kiellettyä vihapuhetta? Hyväksyykö Facebook jatkossa vain epäisänmaalliset kirjoitukset?

Lähteet: Facebook, Suomisanakirja

15 KOMMENTIT

 1. Facebookin ylläpidossa on kaikki pedofiilit, suvakit ja muu kuona vihreistä ja vasureista joten mikäs ihme tuo on. Sain 30 päivää bannia kun ilmoitin yhden tuomitun pedofiilin jutun yhteyteen että tuo pitäisi muiluttaa.

 2. Sain 1kk bannin sanoista viidakko ja simpanssi. Ei muuta ja kolmas banni tuli. Edellinen banni tuli syystä jossa mainitsin erään ministerin nimen. Ensimmäistä en edes muista mutta joku ei rasistinen eikä loukkaava. Face loukkaa sananvapautta eli toimii Sipilän oppien ja käskyjen mukaan.

 3. Mikä pakko kenenkään on roikkua fascistbookissa kun vaihtoehtokin on? VK. Ja mikä parasta, vihreiden kyylien on pakko tulla lurkkimaan perässä ja lisäämään käyttäjämääriä entisestään, samalla kun eivät onnistu rikollisessa sananvapauden vastaisessa kampanjassaan.

 4. Suora Copy-paste Iltalehden artikkelista:

  ”- Hienosti toimittu Johnnie. Olet todellinen patriootti ja sankari. Kiitos, että autoit avun tarpeessa olevia tuohon kamalaan aikaan, viesteissä sanotaan.”

 5. Nyt äkkiä ohjelmointitaitoiset töihin!
  Tänne tarvitaan uusi yhteisö-ohjelmisto, jossa tuollaiset nihilistit saavat nuolla näppejään ..

 6. Unohtakaa nyt se juutalaisten hallinnoima alusta ja siirtykää VK:n puolelle välittömästi. NYT! eikä huomenna.

  • MPKK ja matupatja? Aika hyvin osasit taas. Mutta sähän ootkin nimimerkin takaa puskistahuutaja. Aivan helvetin tyhmä nimimerkki muuten.Eikös noi siemenlingot ole juri noita geelitukka matuja? Näin ainakin Suomi ensin ryhmässä kerrotaan ja MV-lehdessä. Ootko matu?

 7. LOL, kun isot miehet käyttäytyy kuin pikkulapset. Ensin kirjoitellaan sairaita aggressioita nettiin, sitten muut eivät tykkää siitä. Sitten laitellaan tällaisia valeuutisia makipuloiduin kuvin ja sitten puhistaan niistä ja itketään porukalla olemattomia ja samalla myös omasta häiriökäyttäytymisestä seuraavia sanktioita. Leikitään vielä jotain ”isänmaallisia”, vaikka osa kirjoittajista on Venäjän maksamia trolleja.

  Hankkisitte jotain mielekkäämpää tekemistä kuin toistenne kiihottamista apinanraivoon.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.