Nettiostokset EU:n ulkopuolelta kallistuvat: Pienten tavaralähetysten tuontiverovapaus poistuu – ”Syrjii EU-maiden toimijoita”

1
Mainos

EU-maiden valtiovarainministerit käsittelevät muun muassa verkkokaupan arvonlisäverotuksen uudistamista tiistaina 7. marraskuuta, kun talous- ja rahoitusasioiden neuvosto kokoontuu Brysselissä. Euroryhmä keskustelee maanantaina pankkiunionin loppuunsaattamisesta. Suomea edustaa kokouksissa valtiovarainministeri Petteri Orpo.

EU:n komissio antoi joulukuussa 2016 ehdotuksen arvonlisäverotuksen uudenaikaistamiseksi rajat ylittävässä sähköisessä kuluttajakaupassa.

Ehdotuksen mukaan sähköisten palvelujen erityisjärjestelmä laajennettaisiin muiden palvelujen myyntiin sekä EU:n sisäiseen ja EU:n ulkopuolisten maiden kanssa käytävään tavaroiden verkkokauppaan. Myyjät voisivat jatkossa maksaa arvonlisäverot keskitetysti kaikkiin EU-maihin yhden sähköisen järjestelmän kautta. Pienten tavaralähetysten tuontiverovapaus poistuisi, koska se syrjii EU-maiden toimijoita.

Mainos

Komission mukaan muutokset pienentäisivät yritysten hallinnollisia kustannuksia ja kasvattaisivat jäsenvaltioiden arvonlisäverotuloja.

Talous- ja rahoitusasioiden neuvosto pyrkii saavuttamaan asiasta poliittisen yhteisymmärryksen. Suomi tukee komission ehdotusten tavoitteita.

Rahoitusmarkkinoiden valvontaa vahvistetaan

EU:n komissio esittelee neuvostolle ehdotuksensa finanssivalvontajärjestelmän vahvistamisesta. Ehdotus lujittaisi Euroopan valvontaviranomaisten ja järjestelmäriskikomitean asemaa.

Hallitus suhtautuu yleisesti myönteisesti komission ehdotuksiin Euroopan finanssivalvontajärjestelmän vahvistamisesta. EU-tason valvontaa on perusteltua kehittää rajat ylittävissä tilanteissa, mutta kuluttajatuotteiden valvonta voi olla hyvä säilyttää kansallisilla viranomaisilla.

Talous- ja rahoitusasioiden neuvoston muita aiheita ovat maksukyvyttömyysdirektiivi, vuosittainen katsaus taloustilastointiin, G20-kokouksen ja Kansainvälisen valuuttarahaston vuosikokousten tulokset sekä Euroopan tilintarkastustuomioistuimen vuosikertomus vuoden 2016 talousarvion toteuttamisesta.

Euroryhmä käsittelee pankkiunionia

EU:n talous- ja rahaliiton kehittäminen nousee esille euroryhmässä, kun ministerit keskustelevat pankkiunionin loppuunsaattamisesta sekä finanssipoliittisen kapasiteetin luomisesta euroalueelle ja finanssipoliittisten sääntöjen yksinkertaistamisesta. Nämä keskustelut käydään laajennetussa kokoonpanossa, eli niihin osallistuvat kaikki EU-maat paitsi Britannia.

Lähde: Valtiovarainministeriö

1 KOMMENTTI

  1. Pelkkää pelleilyä tuo pikkusummien nyhtäminen. Mielestäni alle 20€ veroseuraamusta ei edes kannata periä, koska se maksaa enemmän kuin tuottaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.