Chileläinen kolmikko tehtaili asuntomurtoja Hämeessä

3

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi viiden asuntomurron sarjan tutkinnan. Murroista on ollut vangittuna chileläinen kolmikko, joka otettiin elokuussa kiinni takaa-ajon päätteeksi Hausjärveltä.

Kahden miehen ja yhden naisen seurue ehti olla Suomessa vain kolme päivää ennen kiinnijääntiään. Poliisi on selvittänyt noilta päiviltä heidän tekemikseen viisi asuntomurtoa Hollolassa, Heinolassa, Lahden Renkomäessä, Ahtialassa ja Nastolassa. Tekotapa oli kaikissa sama: nainen soitti ovikelloa, ja kun varmistui että talo on tyhjillään, miehet murtautuivat asuntoon takakautta joko oven tai ikkunan rikkomalla.

Asunnoista vietiin paljon koruja ja elektroniikkaa, ja viimeisestä talosta ennen kiinniottoa useita aseita Heinolasta. Aseet saatiin takaisin pakomatkan jälkeen. Muusta viedystä omaisuudesta jäi kateisiin etenkin koruja. Juttukokonaisuudessa on ollut kolme suomalaista epäiltynä kätkemisrikoksesta. Yksi heistä oli hetken vangittuna.

Kaikki murrot tehtiin päiväsaikaan. Chileläisiä on ollut epäiltyinä samalla tavalla tehdyistä murroista muissa Pohjoismaissa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun maan kansalaisia tavattiin näissä puuhissa Suomesta. Kolmikolla on aiempaa samanlaista rikostaustaa. Yksi heistä asuu vakituisesti Ruotsissa.

Hämeen poliisin nopealla toiminnalla saatiin estettyä ennalta muita asuntomurtoja, sillä on todennäköistä, että kolmikko olisi pyrkinyt tekemään niitä lisää. Poliisi yritti pysäyttää seurueen auton, koska se sopi tuntomerkeiltään kaksi päivää aiemmin Nastolassa paljastuneeseen murtoon. Seurue lähti pakenemaan, ja kun poliisi tavoitti auton Hausjärvellä, miehet karkasivat jalkaisin metsään. Heidät saatiin poliisikoiran jäljestyksen päätteeksi kiinni maastosta.

Lähde: Poliisi

3 KOMMENTIT

  1. Ensin kunnolla turpaan ja sitten ulos maasta ja ikuinen maahantulokielto. Eivät nämä apinat muuten opi.

  2. Ei mikään ihme kun rajat ovat auki ja meno on kuin hollituvassa. Näihin roistoihin ja vanhusten ryöstäjiin ei tehoa kuin se yksi keino. Muutama esimerkki niin että sana leviää. Jos kotiini tukeutuisi tuollaisia rosvoja, en taatusti komentaisi koiriani heti, vaan antaisin hieman järsiä ensin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.