Irakilainen Omar: Tulimme Suomeen Sipilän innoittamina

Ylen haastattelema irakilainen turvapaikanhakija Omar Jawad kertoo, ettei saapunut Suomeen sattumalta. Hän kertoo paenneensa perheineen Isisin hirmuvaltaa Irakin Tikritistä Turkkiin vuonna 2015.

Samaisen vuoden syyskuussa Jawad katseli Turkissa Irakin televisiota. TV-lähetyksessä Suomen pääministeri Juha Sipilä kertoi avaavansa Kempeleen talonsa ovet turvapaikanhakijoille. Silloin Jawadin sydämessä sykähti.

Suomen pääministerin tarjouksesta kerrottiin muun muassa arabiankielisessä maailmassa erittäin merkittävässä asemassa olevan Al-Jazeeran verkkosivuilla.

– Uutiset kertoivat, että tervetuloa Suomeen. Me tulimme tänne juuri siksi, Jawad kertoo.

Niinpä suunnaksi otettiin Suomi ja Oulu. Sipilän kodin ovet eivät kuitenkaan turvapaikanhakijoille auenneet, ja nyt Jawad katuu Suomeen tuloaan, koska hän sai kesällä kielteisen turvapaikkapäätöksen. Mies on kuitenkin valittanut päätöksestä.

Lähde: Yle

12 thoughts on “Irakilainen Omar: Tulimme Suomeen Sipilän innoittamina

  • 7.11.2017 at 10:48
    Permalink

    Sotaahan te tulitte pakoon..ja pääsitte sotaa pakoon..nyt sota alkaa olla lopuillaan..aika palata kotiin..mikä ongelma ?..jotain mitä en ymmärrä ?

    Turvallista Kotimatkaa !!!

    Reply
  • 7.11.2017 at 10:51
    Permalink

    Sipilä maksaa sitten omasta pussistaan näiden geelipäiden rikokset ja murhat ja tapot ym.
    Hallitus olisi kaadettava ettei Sipilä ja Orpo saa enempää Suomea tuhottua. Seuraava jättimäinen
    maahan tunkeutujien aalto on jo tulossa.

    Reply
    • 8.11.2017 at 07:38
      Permalink

      Ja täällä oloajan kustannukset valtiolle kaikkineen. Ei ole kyse ihan pikkurahoista.

      Reply
  • 7.11.2017 at 11:29
    Permalink

    Sipilän innoittamana on tapahtunut hallituskauden aikana muutakin, mutta onko mitään positiivista.

    Reply
  • 7.11.2017 at 11:44
    Permalink

    Voi voi kun ei kukaa kertonut että sipilä pettää kaikki.

    Reply
  • 7.11.2017 at 13:21
    Permalink

    Turvapaikkalottossa ei tullut täysosumaa.(TOIVOTTAVASTI EI) Bye bye ja terkut perheelle sinne turvallisiin oloihin , jonne sinäkin toivottavasti lähdet täältä loisimasta…

    Reply
  • 7.11.2017 at 15:38
    Permalink

    Menkää kotiinne kitisemästä tai Saksaan, merkel kyllä ottaa avosylin vastaan. Ei ole Suomen kansan syytä että maassamme on valehteleva pääministeri, mutta eihän sitä muuten pääminsteriksi ja yleensä ministeriksi pääsisikään.

    Reply
  • 7.11.2017 at 21:11
    Permalink

    Eiköhän ne nyt osaa lähteä suomalaisten opettamina.

    Reply
  • 8.11.2017 at 07:49
    Permalink

    Ei voi olla totta! Näenkö minä unta, vai mitä tämä on! YLE;kö on tehnyt tällaisen ohjelman? Onko tämä esitettykin YLE:llä? Jos on, niin olenpa todella hämmästynyt. Joko kansan vaatimus totuusuutisista olisi saavuttanut YLE;n? Ja Sipilä mainittiin uutisessa myös, moottorina tulvaan!???

    PS Kuvissa kämpät näyttävät siivottomilta. Eikö siivooja ole käynyt? Jos aikaa on niin tuolla porukalla siivous ei liene ylivoimaista, paitsi kun se on vain naisten ja SPR;n työtä. Rehellinen (elintaso)pakolainen ei siihen alistu.

    Reply
  • 8.11.2017 at 08:04
    Permalink

    ”Jawad kertoo tietävänsä, että monet hänet maanmiehistään tulivat Suomeen pitämään hauskaa. Moni lähti omin päin takaisin kotiin ja osa muualle Eurooppaan kokeilemaan onneaan.”

    Miten tämä koko invaasion aiheuttanut perus asia kuitataan ylipitkässä uutisessa, hyvin piilotettuna sivumennen! Monilta se jää kokonaan huomaamatta, niin kuin on tarkoituksin! Tietysti!

    Reply
    • 9.11.2017 at 07:24
      Permalink

      Oliko Omar niin tyhmä, että luuli Sipilän kotiin mahtuvan 15.000 matua? Tämä jo osoittaa heidän syynsä ja selityksensä kaikesta! Valhetta ja selityksiä on jo kuultu tarpeeksi. Menkää kotiinne ja ottakaa Juha mukaan!

      Reply
    • 9.11.2017 at 07:33
      Permalink

      Ylellä olisi paljon selitettävää uutisten pimittämisestä. Kuten poliitikoillammekin. Olen myös sitä mieltä, että jos Irak ei suostu ottamaan miehiään takaisin omaan maahansa, heidän tulisi maksaa kaikille valtioille korvausta kansalaistensa ylläpidosta, tekemistään rikoksista aiheutuneista kärsimyksistä ja kuluista, turhien oikeusprosessien aiheuttamista kuluista ym. ym.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.