Kallion lukion teatterin lehtorin toiminta selvitetään – Kerrotaan lähennelleen oppilaita vuosia

5

STT:n sunnuntaina ilmestyneen uutisen mukaan Kallion lukion teatterin lehtori olisi lähennellyt opiskelijoita vuosikausia.

”Olemme uutisesta yllättyneitä ja järkyttyneitä. Meillä on toimintatapa tällaisia ikäviä tapauksia varten. Kun ilmenee vakavaa epäasiallista käyttäytymistä tai jopa rikosepäilyjä, selvitämme koulussa asianomaisten kanssa tapausta ja olemme tarvittaessa poliisiin ja lastensuojeluun yhteydessä. Nyt saatujen anonyymien ilmiantojen määrän ja vakavuuden vuoksi olimme heti maanantaiaamusta poliisiin yhteydessä. Kallion lukion teatterin lehtori on edelleen virassa, mutta ei opeta lukiossa kunnes asia on perusteellisesti selvitetty. Asian selvittämien on haasteellista niin pitkään kun ei ole tiedossa yksilöityjä tapauksia”, sanoo toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

”Tässä tilanteessa on myös tärkeää selvittää ovatko nykyiset Kallion opiskelijat kohdanneet epäasiallista käytöstä”, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman.

Kallion lukio antaa tukea opiskelijoille ja työntekijöille maanantaiaamusta alkaen.  Koulun kuraattorit, terveydenhoitaja ja psykologi tukevat mahdollisimman tiiviisti opiskelijoita. Aamusta alkaen paikalla on myös opiskeluhuollon kriisitukiryhmä opiskelijoiden tueksi. Mahdollisuus on sekä yksilökohtaiseen että ryhmämuotoiseen tukeen ja keskusteluun.

Oppitunneilla opiskelijoilla on mahdollisuus keskustella myös opettajien kanssa asiasta. Lukio järjestää mahdollisimman pian tiedostustilaisuuden opiskelijoiden vanhemmille.

Artikkelikuvan tyttö ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähde: Hel.fi

5 KOMMENTIT

  1. Yllätys, järkytys, pöyristyminen, shokki, lämmintä itkua, suvaitsemista ja ymmärtämistä koska halailija on kuitenkin uhri ja levottomat kädet ovat hätähuuto patrioottien aiheuttamasta uhasta ikäneutraalille esileikille mallia Rotherham.

  2. Onkohan ollut niin että pikkupimut on antaneet ymmärtää ja parempia numeroita saadakseen ja kotitehtäviltä välttyäkseen osa on ymmärtänyt antaakkin. Kuka mitäkin. Ja nyt kun on paperit kädessä ja elämän nousukiito edessä niin nyt sitten vielä koitetaan rahastaa. Kuvio on yleinen ettei tällaisita ylläty enää yhtään.

    Jos mietitään sitäkin että Kauppakorkean yhteydessä olevassa puistossa illalla, keskellä koiran ulkoiluttajia, istuu kolme noin 12-13 vuotiasta poikaa penkeillä ja hörppii limua. Sitten siihen tulee pari tyttöä, ehkä samanikäisiä mutta jo kasvupyrähdyksen aloittaneita, ja toinen niistä kysyy ”kuka teistä on esa (nimi saattaa olla muutettu)”. Yksi pojista huikkaa ja sen jälkeen tyttö ojentaa rajaa ja poika antaa pussillisen jauhetta tytölle. Pojat ovat vielä lapsenmittaisia, mutta kuitenkin siisteissä ja ehjissä vaatteissa olevia. Ja tytötkin ovat siistejä, eivät mitään meikkimainoksia ta huora-maalauksilla olevia. Eivätkä nämä nuoret anna koiranulkoiluttajien häiritä avointa huumekauppaa. Helsinki ja sen nuoriso on mennyt todella alas. Koko elämä pääkaupunkiseudulla on yhtä surullista tarinaa. Ja nämä ovat vain sen julkisesti puhuttuja lieveilmiöitä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.