Kymmenen henkilöä pidätetty terrorismin vastaisessa operaatiossa Ranskassa ja Sveitsissä

2

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ranskan poliisi suoritti terrorismin vastaisen operaation Alpeilla tiistaina.

Uutistoimisto AFP kertoi myöhemmin, että pidätyksiä tehtiin kaikkiaan kymmenen kappaletta, ja osa niistä tehtiin Sveitsin puolella. Pidätetyt ovat iältään 18-65-vuotiaita. Le Parisien -lehden mukaan pidätetyt suunnittelivat terrori-iskua.

Sveitsin syyttäjänlaitos kertoi pidättäneensä yhden henkilön, loput kiinniotoista teki Ranska. Sveitsiläissyyttäjät ilmoittivat, että iskua ei olemassa olevien tietojen valossa suunniteltu tehtäväksi Sveitsissä.

Epäillyt olivat vaihtaneet ”järkyttäviä kommentteja” salatussa viestinvaihdossaan, jonka viranomaiset onnistuivat murtamaan, kertoo AFP.

Artikkelikuva ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähteet: Reuters, AFP, Le Parisien

2 KOMMENTIT

  1. Eikö ranskassa ja sveitsissä ole uskonnon vapaus? Pidätetyt ovat vain pyrkineet toimimaan uskon oppiensa mukaisesti. Koraani hyvin selväsanaisesti käskee tappamaan kaikki vääräuskoiset. Joten ovat vain pyrkineet harjoittamaan uskontoaan. Todella islamofobista ja suorastaan rasistista toimintaa viranomaisilta. (okei islam ei ole rotu, mutta vedän tähän rasismi kortin joka tapauksessa.)

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.