Li Andersson valittiin vuoden suomenruotsalaiseksi – Osuiko valinta mielestäsi oikeaan?

7

Helsingin sanomien lukijat ovat valinneet vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin vuoden suomenruotsalaiseksi. Hesarin Folktingetin kanssa yhteistyössä toteuttaman äänestyksen voittajasta ei lehden lukijoiden äänien perusteella jäänyt epäselvyyttä. Järjestäjien äänestykseen valitsemien 20 ehdokkaan joukosta Andersson oli ylivoimainen voittaja 2005 äänen saaliillaan.

Andersson kertoo olevansa varsin yllättynyt voitostaan ja iloitsee siitä, kuinka hänen voittonsa kertoo siitä, miten monenlaisia ihmisiä suomenruotsalaisissa on. Stereotypiat ärsyttävät voittajaa.

-”Itseäni on aina ärsyttänyt, kuinka suomenruotsalaisista luodaan vain yhdenlaista kuvaa julkisuudessa. Se perinteinen suomenruotsalaisen stereotyyppi – miltä se näyttää, mitä se harrastaa, millaisilla tuloilla se elää – ei vastaa mun todellisuutta. Tai sitä todellisuutta, missä olen kasvanut.”

Äänestyksessä toiseksi tullut Elisabeth Rehn sai 1462 ääntä ja pahnan pohjimmaiseksi jäi ammattinyrkkeilijä, voittamaton raskaan höyhensarjan maailmanmestari Eva Wahlström.

Nykysuomen lukijat saattavat muistaa…

Li Andersson on tänäkin vuonna kohahduttanut kannanotoillaan myös nykysuomen lukijoiden aamu-, päivä- ja iltakahvipöydässä. Esimerkiksi perussuomalaisten puheenjohtajavaaleista Andersson maalaili piruja seinille ja vihjaili uusien vaalien tarpeesta mikäli Jussi Halla-aho valitaan tehtävään. Halla-aho valittiin ja kaikki tietävätkin lopputuloksen. Tietenkään perussuomalaisten hallituksesta pois potkiminen ja hajoaminen ei Anderssonille kelvannut vaan seuraavaksi maalailtiin kauhukuvia ”uudesta äärioikeistolaisesta eduskuntaryhmästä”.

Tämän lisäksi omatkin ovat osoittaneet tympääntymistään vasemmiston kuningattaren, ajoittain ”hieman” korkealentoisiin leiskautuksiin. Vasemmistoliiton Hollolalainen valtuutettu Jarmo Talvitie osoittikin syyskuussa Anderssonille kiusallisen kysymyksen koskien tämän mielipiteitä pakolaisten rajattomalta tuntuvasta hyysäämisestä.

-”Ei saa kysyä ikää, nimiä saa valehdella, kaikilla pitää olla ihmisarvo!”

Talvitie kertoi kannattaneensa Anderssonia puheenjohtajaksi, mutta puheenjohtajan lausuntoja turvapaikkapolitiikasta on ollut hänen mukaansa ”jäätävä seurata.”.

Hiljattain, lokakuussa Andersson kiitti Tampereella tapahtuneisiin vasemmistolaismellakoihin osallistuneita ”mielenosoittajia”. Hänen kiitoksensa osallistuneille kuului seuraavasti: ”Hienoa että niin moni kävi osoittamassa mieltään väkivaltaisia uusnatseja vastaan. Kiitos teille!”. Huomionarvoista on että kaikki tampereen mielenosoituksista pidätetyt olivat vasemmistolaisia vastamielenosoittajia, jotka aktiivisesti yrittivät päästä fyysiseen kontaktiin vastarintaliikkeen järjestämän mielenosoituksen osallistujien kanssa.

Hän on myöskin ensimmäisiä vasemmistolaispoliitikkoja Suomessa, jotka ”ovat antaneet pelolle vallan”. Anderssonin kohdalla se tapahtui Turun terrori-iskun jälkeen annetun poliisitiedotteen jakamisen kohdalla. Tiedotteessa kehoitettiin välttämään Turun keskustaa. Anderssonin ulostulo oli poikkeava. Vasemmistoliiton puolelta ollaan totuttu kuulemaan n.s. kohtaamisteoriaan liittyviä ulostuloja, joissa kehoitetaan kantaväestöä lähestymään siirtolaisperäisiä ja viettämään heidän kanssaan aikaa.

Pelostaan huolimatta Anderssonille ei maistunut hallituksen terrorismin torjuntaan tähtäävät toimet, vaan tämä lyttäsi ne tyylikkäällä toteamuksella: ”Turun iskun jälkeen hallitus on epäonnistunut täysin suomalaisten yhtenäisyyden vahvistamisessa vakavan tapahtuman jälkeen. Esityksillä, joilla heikennetään kaikkien paperittomien ja turvapaikkaa hakevien asemaa, luodaan tietoisesti kuvaa, että he kaikki olisivat turvallisuusuhka…”. Oman puolueensa kilven kiillotukseen ”erinomaisella politiikallaan” Turun isku kuitenkin artikkelin mukaan kelpasi.

Muunmuassa näillä edesottamuksilla napsahti Li Anderssonille ”vuoden suomenruotsalainen 2017”-titteli. Mitä mieltä sinä olet Hesarin lukijoiden valinnasta? Kommentoi ja kerro oma ehdotuksesi vuoden suomenruotsalaiseksi kommenttikentässä. Tämän lisäksi voit jättää oman äänesi kysymykseen: ”Osuiko Hesarin lukijoiden valinta oikeaan”.

LÄhde: HS , Boxrec

7 KOMMENTIT

  1. Tämä äänestys osoittaa hyvin minkälaisista ihmisistä HS:n aivopesty lukijakunta nykyään koostuu.

  2. Hesarin lukijat, just ja joo.
    Hur vore saken ifall man frågar dom, som läser Hyvudstadsbladet?
    Vem alla hade rättigheter att rösta?

  3. ilmeestä päätellen päävikainen pikku lillukka on vetäny paljon muutakin kuin uistinta ja pulkkaa.

  4. Hän on sitten sitä bätre folkia. Ihmiset joukkoontuessaan ovat pääsääntöisesti hulluja. Elämme aikoja, jolloin jos haluaa todenteolla hävitä politiikassa tai jopa elävässä elämässä. Puhu järkeviä perusteltuja ajatuksia ja kiinnitä päähuomio oikeisiin ongelmiin ja epäkohtiin. Pajatson tyhjäämiseksi, aja vielä suomalaisten etua. Esimerkiksi mene ja sano miesten asunnottomuudesta nykyisessä Suomessa ja heidän syrjäytyvyydestään. Jos haluat todella rapaa silmillesi. Arvostele miesten asemaa avioerossa ja heidän kohtaamia negatiivisia kokemuksia siitä, ettei hän näe lapiaan ensimmäisen tapaamiskerran (optimi) jälkeen ollenkaan. Ja kuolemasi on taattu.

  5. Rkp:n lahja vasemmistoliitolle kuten Stuppi kokoomukselle. Kiva kun punikkien jälkeläiset ovat unohtaneet menneet ja anteeksi antaneet vuoden 1918 tapahtumat…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.